Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, yarım kalpli doğan ve yaşamaz denilen 5 günlük Recep bebek, kalp ameliyatı geçirmek üzere İstanbul'a uğurlandı.
Antalya'nın Kepez İlçesi'nde oturan işçi Muhlis Özçoban, ev kadını eşi Halime Fidan Özçoban'ın hamileliğinin 7'nci ayında bebeklerinin yarım kalpli olduğunu öğrendiklerini söyledi. Muhlis Özçoban, eşinin hamileliği döneminde doktorların kendilerine karamsar bir tablo çizdiğini, bebeğin kalbinin sol tarafının gelişmemesi nedeniyle oluşan 'Hipoplastik Sol Kalp Sendromu' ile dünyaya geldiğini anlattı.
Muhlis Özçoban, "Doktorlar doğumdan önce bebek için 'yaşamaz' dediler, doğar doğmaz öleceğini söylediler. 5-6 doktora gittik. Hepsi de aynı şeyi söyledi. Bugün 5'inci gün ve Allah'a şükür yaşıyor. İstanbul'da ameliyat olup kurtulmasını ümit ediyoruz. İnşallah, başarılı bir ameliyat geçer. Bütün sevincimiz, umudumuz o" dedi.
NADİR BİR RAHATSIZLIK
Özel Akdeniz Şifa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Derya Babuş Taş da bebeğe 'Hipoplastik Sol Kalp Sendromu' tanısı koyduklarını söyleyerek, "Bu nadir bir rahatsızlık. Böyle hastaların yaşama şansı çok düşük. Operasyon sonrası kayıp çok yüksek oranda ama çok küçük de olsa bu şansı hastamıza tanımak istiyoruz. Biz bebeğin operasyonu için İstanbul Atakent Acıbadem Hastanesi ile gerekli görüşmeleri yaptık. Bebeğin bir an önce ameliyat olması için ambulans uçakla İstanbul'a gönderdik. Hastamıza şans diliyoruz. Umarım başarılı bir operasyon geçirir" diye konuştu.
Türkiye'de yarım kalpli doğup yaşayan dördüncü bebek olan Recep bebek, Ankara'dan gelen ve havalimanında bekletilen ambulans uçakla İstanbul'a gönderildi. Operasyonun bugün ya da yarın yapılması bekleniyor.

SE(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)