'TÜM ÇABALAR BABAMI YAŞATMAK İÇİN'
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Salih Üslün ile yaklaşık 10 aydır birlikte kalan büyük oğlu 26 yaşındaki Sedat Üslün ise "Doktorları babam için en uygun ne ise onu yapıyor. Üzgünüz, ancak babamın buraya gelişinden daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum" dedi.
Babası Salih Üslün'ün sağlık durumunun daha iyiye gittiğini söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan'ın açıklamalarını duymanın kendisini rahatlattığını söyleyen Sedat Üslün, "Doktorların babam için yaptığı çalışma ve gayretler onu yaşatabilmek için" dedi. Sedat Üslün, “Babama yaklaşık 2 aydır ilaç tedavisi uygulanmıyordu. Son 15 günde ise hayati riski artmıştı. Yoğun bakımda sürekli takip altındaydı. Yapılan son müdahale de babamın nakil yüzüyle ilgili değildi. Organlarında tahribat ortaya çıkınca yüz operasyonu yapıp ilaç alımına ihtiyaç bırakmamak içindi" dedi.
Babasının sağlığını her şeyden üstün tutan doktorların zor fakat önemli bir karar aldığını aktaran Sedat Üslün, "Önemli olan babamın hayatta kalmasıydı. Son 15 gün babam için çok sıkıntılıydı, kritik durumu böylece aşmış oldu" diye konuştu.
"Babamın durumu ağır, ancak kritik günleri atlatabilirse Antalya'ya geldiğimizden daha iyi olacağına inanıyorum" diyen Sedat Üslün, "Yumuşak dokuları risk yaratacak diye alındı. En azından babamın alt ve üst çenesi olacak. Sanırım sosyal olması için bu da yeterli olabilecek. Doktorlarımız babamı yaşatmak için gerekeni yaptı. Dua ediyoruz. Herkesin babam için dua etmesini istiyorum. Babam çok çekti inşallah dualarımız kabul olur" diye konuştu.
Edirne'nin Havsa İlçesi'ne bağlı Naipyusuf Köyü'nde oturan kardeşleri Serdar ve Ziya Üslün'ün de çok üzgün olduklarını söyleyen Sedat Üslün, "Babamızın nakilden dolayı sorunu olmadı. İç organlarındaki sorun nedeniyle yüzü alındı. Babamız yaşasın yeter" dedi.

FOTOĞRAFLI