ERZURUM Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Ertaş, çene içinde saklı kalan gömük dişlerin gizli enfeksiyona neden olduğunu söyledi.
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Ertaş, özellikle 20'lik dişlerin çeşitli etkenlerden dolayı çene içinde saklı kaldığını, bu duruma 'gömük diş' denildiğini söyledi. Dişlerin gömük kalmasının bir hastalık olduğunu söyleyen Prof.Dr. Ertaş, tüm dişlerin normalde çiğneme düzleminde olması gerektiğini belirtti. Gömük dişlerle birlikte çenelerde kist ya da tümörlerin görüldüğünü kaydeden Prof.Dr. Ümit Ertaş, bunların ağızdaki mikroorganizmalar için bir yuva olduğunu o bölgede şiddetli çene enfeksiyonları oluştuğuna dikkati çekti.
Prof.Dr. Ertaş, gömülü dişlerin 20 dakikalık bir cerrahi müdahale ile çıkarıldığını belirterek,
"Vücudun savunma sistemi gömülü dişlerin neden olduğu gizli enfeksiyon nedeniyle etkilenir. Gömük diş, gözde körlüğe, böbreklerde enfeksiyonlara, cilt hastalıklarına neden olabilir. Bademcik iltihabı, kıl kökü enfeksiyonlarına da sebep olabilir. Bekletmeye gelmez. Dişleri gömük olanların sorununu çene cerrahileri giderir" dedi.

KB(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)