Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, () - BAŞKENT Üniversitesi Adana Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özyılkan, başta hastalıklar, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 - 16.00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkılmamasını istedi.
Çocukların ve beyaz tenlilerin güneşten daha çok etkilendiğini belirten Prof. Dr. Özgür Özyılkan, bu kişilerin yüksek dereceli güneş kremleri kullanarak güneşin zararlı ışınlarından korunmasını istedi. Aşırı sıcak havalarda deniz veya havuza girmeyi, dışarı çıkmayı, gezmeyi güneşin batmaya yakın zamanlarına bırakmayı öneren Prof. Dr. Özyılkan, sıcak havalarda bol sıvı tüketilmesi gerektiğini de anlattı.
GENİŞ ŞAPKA ÖNERİSİ
Yaşlılar, hastalar, küçük çocuklar ve kronik rahatsızlıkları bulunanları, güneş ışınlarının dik olarak geldiği saatlerde dışarı çıkmamaya çağıran Prof. Dr. Özyılkan, "Bu kişiler özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında veya öğle saatlerinde, mutlaka evde veya serin bir yerde bulunmalı. Çünkü aşırı sıcakta vücut çok su kaybediyor ve sıvı tüketim dengesi değişiyor. Çok soğuk hava kronik rahatsızlığı olanları nasıl olumsuz etkiliyorsa, sıcaklar da tansiyon hastalarını, kalp rahatsızlığı bulunanları olumsuz etkiler. Eğer zorunlu durumlarda dışarı çıkılacaksa, insanlar başına geniş şapkalar takıp güneşten korunsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI