Mehmet Kayhan YILDIZ / KONYA, () - KONYA'da Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nizamlıoğlu, güzel yüz, vücut ve cilt isteniyorsa, mutlaka günde 1 yumurta tüketilmesi gerektiğini söyledi. Yumurtanın insanoğlunun önüne gelen doğal olarak ambalajlanmış ender gıda maddelerinden bir tanesi olduğunu belirten Prof. Dr. Nizamlıoğlu, şunları söyledi:
"Eğer günde bir tane tüketemiyorsak, 3 günde bir yumurta yiyelim. Çünkü yumurtanın içerisinde protein, yağ, vitamin gibi onlarca molekül vardır. Cildimizi koruyacak, yaşlanmamızı engelleyecek, daha düzün bir yapıya sahip olacak bütün gıdaları yumurta ihtiva etmektedir. Onun için günde 1 yumurtayı çocuklarımızın ve kendimizin tüketmesi lazım."
'KOZMETİĞE İHTİYAÇ KALMAZ'
Beslenmede dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesinin protein olduğunu, günde bir yumurta yiyerek cilt bakımının doğal yoldan yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Nizamlıoğlu şöyle devam etti:
"Güzel bir vücut, güzel bir yüz ve cilt istiyorsak, mutlaka günde 1 yumurta yememiz lazım. Çünkü yaşlanma, hücrelerin ömrünü tamamlayıp bitmesidir. Hücreler ya ömrünü tamamlayarak ya da içerisindeki moleküllerin yetersizliğinden yapısını kaybeder. Ama biz yumurta ile hücrenin ihtiyacı olan molekülü yerine koyarsak ne kozmetiğe ihtiyacımız olur, ne de makyaj malzemelerine ihtiyacımız olur."  
'BİTKİSEL GIDALAR KARŞILAMAZ'
Proteinlerin içerisinde vücutta sentez edilmeyen esansiyel amino asitler bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Nizamlıoğlu, "Bunların da tek kaynağı et, süt, yumurta gibi hayvansal gıdalardır. Mutlaka bunları almamız lazım. Eğer birisi kalkar da 'Niye hayvansal gıdalardan protein alacaksın, bitkisel gıdalarda protein daha çok ve ucuz' derse, bu çok yanıltıcı olur. Çünkü bitkisel gıdalardaki protein bizim esansiyel aminoasit ihtiyaçlarımı karşılamaz."

FOTOĞRAFLI