ERZURUM'daki Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Ertaş, oruç tutanların Ramazan ayında dişlerine daha fazla özen göstermeleri gerektiğini belirterek "Sahurda diş fırçalamayı unutmayın" dedi.
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, oruç tutanların Ramazan ayında ağız ve diş sağlığına özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Ağız ve diş sağlığına dikkat etmeyenlerin bayramı çürük dişle karşılayabileceğini anlatan Prof. Dr. Ertaş, şöyle dedi:
"Arabamızı nasıl kış ve yaz bakımına alıyorsak ağzımızı da Ramazan bakımına almalıyız. Ramazan ayında gün boyu aç kaldığımız için ağız temizliği yapmalıyız. Gün boyu ağzımıza bir şey girmediği için Ramazan, ağız ve diş sağlığı bakımından handikaplı bir ay olabilir. İftar ve sahurda yemek sonrası ağız temizliği ihmal ediliyorlar. Sahurda dişlerin arası diş ipiyle temizlenmeli. Ağız bol suyla çalkalanmalı. Dişlerimize bu ayda iki kat daha fazla özen göstermeli ve bakmalıyız. Sahura kalkarken önceliğimiz diş fırçalamak olsun. Daha sonra yemek yemeyi düşünelim. Ardından yine dişleri fırçalamalıyız. Bu şekilde ağız sağlığımızı koruyabiliriz." 

FOTOĞRAFLI