GAZİANTEP'te kağıt ve ambalaj fabrikasında çalışan 37 yaşındaki Şevket Özel'in, pres makinasına sıkışarak bileğinden kopan sol eli, ambulans uçakla kaldırıldığı Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bacağından alınan damar ve deri parçalarıyla 7 saat süren ameliyatla dikildi.
Gaziantep, 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde bir kağıt ve ambalaj fabrikasında çalışan 4 çocuk babası 37 yaşındaki Şevket Özel, geçen 6 Temmuz günü pres makinesinde çalışırken sol eli yaklaşı 300 kiloluk presin altında kaldı. Özel'in eli, bilek kısmından koptu. Ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Özel'in, kopan elinin dikilmesi için yurt genelinde hastane araştırması yapıldı. Araştırma sonucu Özel'in, Konya'ya sevk edilmesine karar verildi. Ambulans uçakla Konya'ya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Özel, ameliyata alındı. Özel'in kopan eli 7 saat süren ameliyatla bacağından alınan damar ve deri parçalarıyla  dikildi.
"ELİMİN KOPTUĞUNU GÖRÜNCE BAYILDIM"
Aynı fabrikada 14 yıldan bu yana çalıştığını belirten Şevket Özel, şunları söyledi:
''Gece vardiyasında çalışıyordum. Pres makinesine sol elim bir anda sıkıştı. Nasıl olduğunu bile anlayamadan acı içinde kaldım. Sol elimin bir anda olmadığını gördüm. O andan sonra bayılmışım. Gözümü açtığımda Konya’da, kopan elimin yerine dikildiğini gördüm, Çok mutlu oldum. Ameliyatı yapan doktorlara çok teşekkür ederim. O gün yeni doğmuş kızım için adak kurban kesecektim ama olmadı.'' 
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Bilsev İnce, Özel'in kendilerine getirildiğinde çok kısıtlı bir süreleri kaldığını belirterek şöyle dedi:
"Hastanın kol kısmındaki dokular oldukça hasarlıydı. Yrd.Doç.Dr. Mehmet Dadacı ve ekibimizle hastamızı hemen ameliyata aldık. Hastamızın bacağından aldığımız damar ve deri yaması ile 7 saat süren ameliyatla kopan elini yerine dikmeyi başardık. Yakın zamanda eski sağlığına kavuşacak. Türkiye’nin her yerinden, hastanemize hastalar geliyor. Mikro cerrahi alanında oldukça ilerideyiz."

FOTOĞRAFLI