ÇORUM’da 26 yaşındaki Ayten Sadıç'ın, prematüre dünyaya gelen ve solunum güçlüğü çeken ikizleri, ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi.
Çorum'da oturan 25 yaşındaki Ayten Sadıç, sancıları artınca dün gece eşi 27 yaşındaki Ekber Sadıç, tarafından Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Sadıç, gece ikiz kız bebeklerini dünyaya getirdi. 7 ay 1 hafta olarak dünyaya gelen birisi 1 kilo 200, diğeri de 1 kilo 260 gram ağırlığındaki ikizlerin, solunum yetmezliği çekmesi üzerine Ankara'ya sevk edilmesine karar verildi.
Çorum 112 Başhekimliği'nin görüşmeleri sonunda Ankara Dış Kapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ikizlere yer bulundu. Sağlık Bakanlığı'ndan istenen bir ambulans helikopter, bugün Çorum Fuar Alanı'na indi. Bebekler, helikoptere konup Ankara'ya gönderildi.
Çorum 112 Acil Servis Başhekimi Dr. İlker Uzeli, bebeklerin erken doğum nedeniyle solunum yetmezliği çektiğini ve yoğun bakım ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, "Bebekler, ileri teşhis ve tedavi için Ankara'ya sevk edildi. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı olarak geriye döner" diye konuştu.