DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, devlet bütçesinden destek almadıklarını belirtip, bu duruma tepki gösterdi.
Üç yıldır PAÜ Hastanesi'nin Başhekimliğini yapan Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, hastanede basın toplantısı düzenledi. PAÜ Hastanesi'nin şu ana kadar 100 milyon lira yatırım yaptığını söyledi. 700 yataklı hastanede 79 yoğun bakım ünitesi ve 22 ameliyathanenin bulunmasına rağmen yetersizliğine dikkat çeken Başhekim Koltuksuz, devletten destek göremediklerini söyledi.
'HASTANEMİZ 2 YILDIR DEVLET BÜTÇESİNDEN BİR KURUŞ ALMADI'
Başhekim Uğur Koltuksuz, "2013 yılında 816 bin hastaya baktık. 25 bin vatandaşımızı ameliyat ettik. Bu yıl sonuna kadar 1 milyonu aşkın hastaya bakmayı hedefliyoruz. Yoğun bakım üniteleri yetersiz olduğu için kendi olanaklarımızla 36 tane daha yapıyoruz, yakında bitecek. Hastanemiz 2 yıldır devlet bütçesinden bir kuruş almadı. Her gün hastalar ve hasta yakınlarıyla sorun yaşıyoruz. Hastaların taleplerini göğüsleyemiyoruz. Onkoloji ve hematoloji hastaları yatmak için sırada bekliyor. Hastalar ve hasta yakınları bizi suçluyor. Kapasitemiz bu. Ancak bu duruma daha fazla seyirci kalınmamalı" dedi.
'DEVLETİN GEREKENİ YAPMASINI BEKLİYORUZ'
200 yataklı Çocuk Hastanesi yapmak için geçen yıl Kalkınma Bakanlığı'na proje sunduklarını ancak kabul edilmediğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, "Çocuk Hastanesi 25 milyon liraya mal olacak. Devlet bu parayı verse hastanemizdeki çocuk bölümünü taşıyacağız. Yatak kapasitemiz artacak ve sorunu önemli ölçüde aşacağız. Kalkınma Bakanlığı'na yeniden müracaat edeceğiz. Hastanemiz kendi gelirleriyle ayakta duruyor. Devletten iki yıldır bir kuruş ödenek almadık. Oysa Türkiye'de üniversite hastaneleri teker teker batıyor. Böylesine başarılı bir kuruma devletin destek vermesi gerekiyor. Yaşadığımız sorunların tek çözümü yatak kapasitesini, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri sayısını arttırmak. Devletin gerekeni yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI