HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde oturan 39 yaşındaki Neriman Nas, otistik oğlu, 7 yaşındaki Mahmut'un eğitimi için yardım beklediğini söyledi. Anne Nas, devletten aldığı özürlü ve bakıcı aylığından başka geliri olmadığını, oğlunun eğitimi için desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Eşi O.N.'nin 2 yıl önce 'Kaçakçılık' suçundan 7 yıl ceza aldığı için tutuklandığını belirten Neriman Nas, "Otistik bir oğlumun rahatsızlığını 2.5 yaşında fark ettik. Adana'da Balcalı Hastanesi'ne götürdük ve orada otistik olduğuna dair teşhis konuldu. Otizm ile ilgili eğitimleri sadece İzmir ve İstanbul gibi büyük illerde veriyorlar. 5 yıldır çocuğumu bu eğitim kurumlarının hiçbirine götüremedim" dedi.
Oğlunu tedavi ettirmek için çok çaba harcadığını ama her defasında karşısına yüksek meblağlarda para çıktığını söyleyen Nas, şöyle konuştu:
"Televizyonda haberleri izlerken İzmir'de otistik çocukların eğitimden sonra konuşmaya başladığını görünce iyice umutlandım. Haberde adı geçen doktora ulaştığım zaman ise ilk etapta kendisine para vermem gerektiğini söyleyince umutlarım yıkıldı. Tek gelirim, devletten aldığım aylık 730 TL bakıcı maaşı ile oğluma 3 ay da bir de ödenen 770 TL özürlü maaşı. 21 yaşında bir kızım var ve Erzincan Eğitim Fakültesi'nde ikinci öğretimde okuyor. Kızımın bu yılki harcını da yatıramadım. 12 yaşındaki diğer kızım ise ortaokula gidiyor. Oturduğum eve aylık 250 TL kira veriyorum ve 3 aydır da kirayı ödeyemiyorum. Kaymakamlık ve belediyeden yardım istedim ama özürlü ve bakıcı maaşı aldığım için yardım etmiyorlar." 
Oğlu Mahmut'u bırakacak hiç kimsesi olmadığı için çalışamadığını ve oğlunun konuşamadığı için ne istediğini artık anlamakta güçlük çektiğini belirten Neriman Nas, yetkililere ve hayırseverlere seslenerek şunları söyledi:
"Oğlum Mahmut'u haftada 1 kez rehabilitasyon merkezine götürüyorum. Doktorumuz, Mahmut'un otizmle ilgili olarak eğitim alması gerektiğini söylüyor. Ne yapacağımı bilemez durumdayım. Sol gözümde görme kaybı var ve sağ gözümden de tedavi görüyorum. Buna rağmen çalışmak istiyorum fakat oğlumu bırakacak hiç kimse olmadığı için de çalışamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Hayırseverlerden ve devletimizden yardım bekliyorum."