BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, motosikletten düşen ve 4 günden beri yaşam mücadelesi verdiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 58 yaşındaki Ramazan Açıkgöz’ün karaciğeri ve böbrekleri organ bekleyen hastalar için umut oldu.
Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan Ramazan Açıkgöz, 4 gün önce Erdek’te motosikletine binerken dengesini kaybederek yere düştü. Düşme sırasında başını taşa vuran Açıkgöz, olay yerine çağrılan bir ambulansla Erdek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Açıkgöz, Bandırma Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 4 günden bu yana Bandırma Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Açıkgöz’ün dün gece beyin ölümü gerçekleşti.
Açıkgöz’ün ailesi karaciğer ve iki böbreğinin nakledilmesine onay verdi. Bunun üzerine Acıbadem Bursa Hastanesi’nden 3 doktor Bandırma Devlet Hastanesi'ne gelerek operasyon yaptı. 3 saat süren operasyonda Ramazan Açıkgöz’ün karaciğeri ve böbrekleri Bursa’da bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı. Operasyonu gerçekleştiren Acıbadem Hastanesi doktorlarından Dr. Salih Gülten, üç saat süren operasyon sonrasında Ramazan Açıkgöz’e ait böbrek ve karaciğerinin organ bekleyen hastalara nakledilmek üzerine Bursa’ya götüreceğini söyledi.
Dr. Gülten, Ramazan Açıkgöz’ün karaciğerinin bir hastaya, böbreklerinin ise dokuları uyan 3 hastadan ikisine nakledileceğini açıkladı.