KÜTAHYA'da, 5 gün önce 2 grup arasında çıkan kavgada av tüfeği ile başından yaralanan ve tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Servisi'nde beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Süleyman Tuncay'ın bağışlanan organları, İzmir ve İstanbul'dan gelen uzman ekipler tarafından alınarak hayat bekleyen hastalar için yola çıkarıldı.
Uşak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi devam ederken dün saat 10.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşen Süleyman Tuncay'ın organları babası Ahmet Tuncay tarafından bağışlandı. Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın tarafından İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bildirilen bağış ardından organ bekleyen hastalar tarandı. Süleyman Tuncay'ın bağışlanan kalp, karaciğer, akciğer, pankreas, kornea ve böbrekleri İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Ege Üniversitesi'nden gelen 3 uzman ekip tarafından saat 04.00 sıralarında alınmaya başlandı. 05.00'te biten operasyon ardından alınan organlar İzmir, İstanbul ve Malatya'ya götürüldü. Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, şöyle dedi:
"Ateşli silah yaralanması ile Kütahya'dan Uşak'a gelen çocuğumuzun beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi büyük bir özveri göstererek organlarını bağışladı. Organ bağışını İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bildirdik. Organ nakli yapan hastanelerde organ bekleyen hastalar üzerinde tarama yaparak acil olanları hastaları belirledi. Uzman ekipleri saat 03.30'da Uşak'a geldi. Kalp ve böbrekler Ege Üniversitesi'ne, kornealar İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğer Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi'ne ve akciğer de İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Bu saatten sonra duamız yapılacak nakillerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilip o insanların hayata tutunmalarının sağlanması."
Uşak Devlet Hastanesi'nde organları alınan Süleyman Tuncay'ın, cenazesi Kütahya'nın Sabuncupınar ilçesine bağlı Fındık Köyü'ne götürülüp, toprağa verilecek.

YK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)