ORDU'da, kalp krizi geçiren, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki İhsan Kuzu'nun böbrek, kornea ve karaciğeri 4 kişiye nakledilmek üzere alındı.
Altınordu İlçesi'ne bağlı Saray Mahallesi'nde oturan evli ve 4 çocuk babası İhsan Kuzu, 3 gün önce kalp krizi geçirerek Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahale ardından Kuzu, Giresun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kalp krizi sonucu 90 dakika kalp masajından sonra tekrar yaşama döndürülen İhsan Kuzu, durumunun kritik olması nedeniyle ailesinin isteği üzerine tekrar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Kuzu'nun dün beyin ölümü gerçekleşince ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Doğan İşcanlı, doku ve organ nakil koordinatörü ekibinden Yrd.Doç.Dr. Nilay Taş, Uzman Dr. Tuğçe Mutlu, hemşire Serpil Güven, hastanedeki aileyle görüşerek organ bağışının önemini anlattı. İhsan Kuzu'nun eşi, 45 yaşındaki Necmiye Kuzu, kızları Pınar, Fidan, Çiğdem ve oğlu Hayrullah ile ortak karar alarak doktorların organ bağışı isteğini kabul etti.
İstanbul Florence Nghtingale Hastanesi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Ordu'ya gelen uzman ekip Kuzu'nun 2 böbreği, kornea ve karaciğerini operasyonla aldı. Kuzu'nun Kornea ve karaciğerinin içinde bulunduğu organ kutusu İstanbul'a gönderilmek üzere ambulansla karayoluyla Samsun Çarşamba havaalanında bekleyen özel uçağa yetiştirilirken, iki böbreği de yine karayoluyla Erzurum'a gönderildi. Hastaneden görevliler tarafından ambulansa taşınan içinde babasının organlarının bulunduğu kutuları gören Hayrullah Kuzu gözyaşlarını tutamayarak, şöyle dedi:
"Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Gerçekten organ bağışı herkes için geçerli. Anne, baba, akrabamız olabilir. Herkesin başına gelebilecek birşey. Herkesin düşünmesi lazım, çok önemli birşey." 
Ölen İhsan Kuzu'nun kayınbiraderi Cemal Kuzu da kız kardeşi ve yeğenlerinin bağışı kabul etmesinden dolayı gurur duyduğunu söyledi.
Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Selçuk Yücesan da organ bağışında bulunan aileye örnek davranışı ve cesaretinden dolayı teşekkür etti.
İhsan Kuzu'nun hastaneden alınan cenazesi ise daha sonra toprağa verilmek üzere Ulubey İlçesi Ören Köyü'ne götürüldü.