Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Bağışlayın Engelleri Aşalım Projesi' kapsamında kentte beyin ölümü gerçekleşip organları bağışlanan kişilerin yakınlarına, organ nakli yapılanlara ve nakil için sıra bekleyen toplam 8 kişiye plaket verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 ay önce başlatılan yaklaşık 100 bin TL bütçeli 'Bağışlayın engelleri aşalım projesi’ kapsamında toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Mehmet Kazak, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ nakli ameliyatlarını yapan öğretim üyeleri, beyin ölümü gerçekleşen yakınlarının organlarını bağışlayan aileler, organ nakli yapılan ve uygun organ bulunmasını bekleyen kişiler katıldı. Toplantının açılış bölümünde sunum yapan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Mehmet Kazak, Türkiye'de organ bağışı sayısındaki durum ve organ bağışının hastalar için önemini anlattı. Ardından kentte organları bağışlanan kişilerin yakınlarına, organ nakli yapılanlara ve nakil için sıra bekleyen 8 toplam kişiye plaket verildi.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, organ nakli ile ilgili toplumda farkındaık oluşmasını amaçladıklarını belirterek, "Biz vatandalarımıza 'Organlarınız toprak olmasın can olsun' diyoruz. Organ bağışıyla ilgili kentimizdeki duyarlılık her geçen gün artıyor. Bu da bizi çok sevindiriyor" dedi. Plaket törenin ardından toplantı sona erdi.

YK(MS/SSA) (FOTOĞRAF)