Erol AKKIR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da, 15 gün önce 22 yaşındaki bir gencin kalbinin nakledilmesiyle sağlığına kavuşan 8 çocuk babası 58 yaşındaki Fehmi Coşkun, "Rüyam gerçek oldu" dedi.
Bursa'da oturan ve 4 aydır Sağlık Bakanlığı Kalp Bekleme Sırası'nda olan işçi emeklisi Fehmi Coşkun'a, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Canışık'ın ailesi tarafından bağışlanan kalbi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından 8 Ağustos'ta gerçekleştirilen kalp nakli operasyonu sonrasında sağlığına kavuşan Coşkun, 15 günlük yoğun bakımın ardından servise çıkarıldı.
Klinikteki odasına geçerken sevenlerine el sallayan Fehmi Coşkun, hasta yatağından "Organ bekleyenlerin rüyasını gerçekleştirin" diyerek, herkesi organ bağış gönüllüsü olmaya çağırdı. Fehmi Coşkun, "Kimseye 'Rüyası gerçek oldu, bizi unuttu' dedirtmeyeceğim. İlk olarak bağış yapan aileye gideceğim, teşekkür edip dua edeceğim. Daha sonra önce ailemin tüm fertlerini, ardından adım adım dolaşıp herkesi organ bağışçısı olmaya davet edeceğim" diye konuştu.
EN BÜYÜK FEDAKARLIK
Kendisine kalp nakli yapılacağını rüyasında gördüğünü, bunun gerçekleşmesinin de bir mucize olduğunu anlatan Fehmi Coşkun, şöyle devam etti:
"Genç bir canın yaşamını yitirmesinin ardından, yakınlarının gösterdiği bu fedakarlığı unutmak mümkün değil. Tüm aileye tek tek teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden genç evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Beni hayata bağlayan değerli doktorlara da sonsuz teşekkürler ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun."

FOTOĞRAFLI