ATATÜRK Üniversitesinden akademisyenler ve öğrenciler organ bağışına dikkat çekmek için yürüyüş yaptı.
Organ Bağışı ve Nakli Haftası nedeniyle Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, Atatürk Üniversitesi Çarşı Grubu, akademisyenler, öğrenciler ve organ bağışıyla hayata tutunan yaklaşık 200 kişi biraraya geldi. Organ nakline dikkat çekmek için Atatürk heykelinin bulunduğu Havuzbaşı'ndan başlayan yürüyüş 'Bağışlasana bağışlasana organları bağışlasana', 'Erzurum uyuma organları bağışla', 'Bir organ bağışı dindirir bin gözyaşı', 'Bırakacağınız en güzel miras organ bağışıdır', 'Bağışlanan sadece organ değil yepyeni bir hayat' sloganları ve pankartlar eşliğinde tarihi Yakutiye Medresesi önüne kadar devam etti. 
'ERZURUM, EN AZ ORGAN BAĞIŞLANAN İLLER ARASINDA'
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı Doç.Dr. Nadiye Özer, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini belirtti. Organ nakilleri hayata bağlananların da yürüyüşe katıldığını bildiren Doç. Dr. Nadiye Özer "Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre Erzurum en az organ bağışlanan iller arasında yer alıyor. Bu hafa Atatürk Üniversite kampüsünde 'Organ için el ele' sloganıyla stand açıp bağış kayıtları yapacağız. Belki şimdi ihtiyacınız yok ama yarın olabilir" diye konuştu.
Hepatit B(Sarılık) virüsü sonucu karaciğer nakli olan Ağrılı 14 yaşındaki Ebru Ayaz annesinin kendisine karaciğerini verdiğini söyledi. Yaklaşık 5 ay önce nakli gerçekleşen ve 'Hala yaşatma şansın var' tişörtü giyen Ebru Ayaz "Ağrı'dan yürüyüşe katılmak için geldim. Organ bağışı benim hayatımı kurtardı. Hastaneye geldiğim zaman baygın durumdaymışım. Nakil yapıldıktan sonra tekrar hayata döndüm. Ben de organlarımı bağışlayacağım" dedi.