'Fil adam' hastalığından mustarip genç kadını önce toplum sonra eşi reddetti. Estetik ameliyat sonrası hali ise gören herkese umut verdi.


Fas'ın Kazablanka şehrinde yaşayan Samira Benhar, nadir görülen bir genetik hastalık olan nörofibromatozdan mustaripti. 'Fil adam hastalığı' olarak da bilinennörofibromatoz, Benhar'ın yüzünün sağ tarafındaki hücrelerin tümörleşerek sürekli büyümesine neden oluyordu.

Tümör büyüyüp yüzünü kapladıkça 39 yaşındaki Benhar'ın hayatı da bir çileye dönüştü. Sağ gözü tamamen kapanan Benhar, toplumdan dışlandı, eşi de kendisini terk etti.
BİR ANDA ŞANSI DÖNDÜ
Bütün bunların birikimiyle çok zor günler geçiren Benhar'ın yüzüne kader bir gün parkta çaresiz ve mutsuz bir şekilde otururken güldü. Bir kadının yanına yaklaşıp ona yüzünü iyileştirebileceğini söylemesi Benhar için bir umut ışığı oldu.
Benhar kendisine yardım eli uzatan kadınaracılığıyla Benhar, İspanya Valensiya’da bulunan plastik cerrahi alanında dünyaca ünlü Dr. Pedro Cavadas ile tanıştı. Dr. Cavadas da genç kadını geri çevirmedi. Genç kadının yüzündeki tümörlerin nadir rastlanan türden fakat iyi huylu olduğunu tespit eden Dr. Cavadas, hemen kolları sıvadı.
Benhar’ın yüzündeki tümörler kısa süre içinde gerçekleştirilen üç ayrı cerrahi müdahale ile alındı ve genç kadına bir protez göz takıldı. 
SIRADA EV VE İŞ VAR
Hayatını değiştiren ameliyattan sonra basın toplantısında kameraların karşısına geçen Benhar, mutluluktan gözyaşlarını tutamadı.
Tedavi sürecinde yanında olan herkese teşekkür eden genç kadın, onlar sayesinde artık yeni bir hayatı olduğunu söyledi. 
Tedavi masraflarını karşılayan Fas merkezli Adra Vakfı ise, Benhar’a yeni hayatına devam edebilmesi için ev ve iş bulmakta yardımcı olacaklarını belirtti.