VAN'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi'ne tedavi için İstanbul'dan Van'a gelen 24 yaşındaki Canan Onanç tedavisinden çok memnun olduğunu ve herkese tavsiye edeceğini söyledi.
İspanya ve İtalya'da dünyaca ünlü hocalardan obezite ve diyabet cerrahisi eğitimi alan ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bezmi Alem Üniversitesi Tıp Fakültelerinde obezite ve şeker hastalığının ameliyatla tedavisi konularında eğitim alan Doç.Dr. Aziz Sümer, YYÜ Araştırma Hastanesi'nde göreve başladı. Doç.Dr. Sümer göreve başlamasından 3 ay sonra İstanbul'dan hasta kabulüne başladı. İstanbul'dan obezite tedavisi için Van'a gelen 24 yaşında 110 kilo ağırlığındaki Canan Onanç, tedaviden çok memnun kaldığını ve herkese tavsiye edeceğini söyledi. İnternetten yaptığı araştırmalar sonucu tedavisini Van'da yaptırmaya karar verdiğini söyleyen Onanç, şöyle konuştu:
"Hastalığımın ilerlemesi ardından Türkiye'deki tüm hastaneleri araştırdım. Araştırmalarım sonucu konusunda uzman olan Doç.Dr. Aziz Sümer'in Van'da olduğunu öğrenince tedavi için buraya gelmeye karar verdim. Gelmeden önce ön yargılarım oldu. Ama buraları görünce çok memnun kaldım. Tedavim çok iyi geçti."
Obezitenin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Doç.Dr. Sümer, bununla birlikte şeker hastalığının da tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. Doç.Dr. Sümer, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 15 yaş üzeri bireylerden 1.6 milyarının fazla kilolu, yaklaşık 400 milyonunun da obez olduğunu belirtti. Doç.Dr. Aziz Sümer, "Obezite modern çağın salgınıdır. Obezite ve beraberinde oluşan şeker hastalığı modern dünyanın en önemli sorunlarından birisidir. Ülkemizde de son yıllarda obezite görülme sıklığı giderek artıyor. Bizde bölgedeki şartlar doğrultusunda buraya tam kapasiteli bir obezite merkezi kurduk. Hasta kabulüne 3 ay önce başladık. Bu günde bir ilke imza atarak İstanbul'dan hasta kabul ettik. Hastamız yapılan tedavisinin ardından taburcu edilecek. Dışardan gelen hastaların bizi tercih etmesi bizi çok sevindirdi" dedi.
"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'YE SAĞLIK HİZMETİ VERMEK"
YYÜ Araştırma Hastanesi'nin her geçen gün büyüyerek vatandaşa daha iyi hizmet verdiğine dikkat çeken YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, şöyle konuştu:
"Hastanemiz kurulduğundan bu yana hızla gelişerek Türkiye'de sayılı hastaneler arasına girmeyi başardı. Şu anda hastanemiz bölgede çok iyi bir konumda. Dışarıdan bir çok hasta bize tedavi için geliyor. Bugün de İstanbul'dan bir vatandaşımız tedavisi için bizi tercih etmiş. Eskiden buradaki hastalar İstanbul'a Ankara'ya giderken, bugün oradaki hastalar buraya geliyor. Tabi bunları görmekte bizi çok mutlu ediyor. İnşallah daha da büyüyerek yurt dışından da hasta kabulüne başlayacağız."

MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)