ANTALYA'da 8 yaşındaki Nazira Tanış'a, henüz 1 yaşına gelmeden ülseratif kolit (bağırsak hastalığı), epilepsi, çölyak ve astımın yanı sıra henüz teşhisi tam konulamayan bir hastalığa yakalandı. 
Tanış ailesinin kızı, 8 yaşındaki Nazira, henüz 11 aylıkken akciğer enfeksiyonu ve kusma şikayetleri ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne götürüldü. Tanış'a ülseratif kolit (bağırsak hastalığı) teşhisi konuldu. Ardından küçük kızda epilepsi, çölyak ve astım hastalıkları da görüldü. İlaçlarını alabilmek ve sıvı ihtiyacını karşılamak için burnundan ince bağırsağına kadar uzanan bir kanal ile yaşamaya başlayan Nazira, 7 yılda 3 ayrı ameliyat geçirdi.
OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDI
Nazira Tanış, geçen temmuz ayında henüz tam teşhis edilemeyen bir hastalığa yakalandı. Yediklerini ve içtiklerini kusan Nazira'nın hastalıklarla mücadelesi bir kat daha zorlaştı. Günde 40-50 kez geçirdiği nöbetler nedeniyle sürekli kusan Nazira Tanış'ın vücudu, yaşıtlarına oranla daha da zayıf düştü. Geçen yıl gittiği okulunu hastalıkları yüzünden bırakmak zorunda kalan Nazira'nın saçları da döküldü.
Yakalandığı hastalıklara rağmen yaşama umudunu kaybetmeyen Nazira, "Hastalığımın ne olduğunu bilmiyorum. Geçen sene okula gitmiştim, bu sene gidemiyorum. Kardeşlerimle bazen oynayamıyorum, hortum olduğu için küçük kardeşim çekecek diye korkuyorum" diye konuştu.
ANNE BABA YARDIM İSTEDİ
Ekmek fırınında işçi Yaşar Tanış ile ev kadını Mesude Tanış, kızları Nazira'nın tedavisi için seferber oldu. Hastalıklarla mücadelesinde çocuklarını yalnız bırakmayan anne- baba, 6 ay önce ortaya çıkan hastalığa bir teşhis konulamayınca çaresiz kaldı. Anne Mesude Tanış, şunları anlattı:
"Tetkik ve tahliller sonucu 'Mitokondriyopati' hastalığı teşhisi konuldu. Bu hastalığın hangi türü olduğu bilinmiyor. Gazi Üniversitesi ile İstanbul Cerrahpaşa'ya götürdük hastalığın tam adı konulamadı. Gün geçtikçe çocuğum eriyip- gidiyor. Çok uyuduğunda 'Acaba uyanmayacak mı?' diye korkuyorum. Hastalık yüzünden saçları dökülen Nazira üzülmesin diye ben de saçlarımı kestirdim."
Baba Yaşar Tanış, son 6 ayda ailecek perişan olduklarını, kızlarının tedavisi için seferber olmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade ederken, "Yaşamdan tad almaz olduk. Allah kimseyi evladıyla sınamasın" dedi.
Nazira'nın ablası, 12 yaşındaki Nazlıcan ise, kardeşini çok sevdiğini anlatırken, "Kardeşimle her zaman oynayamıyorum. Çünkü kalbi sıkışıyor, çarpıntısı çok fazla oluyor. Bazen yoruluyor. Hortumu bir şeye takılır çekilir diye korkuyoruz" diye konuştu.