"Psikolojik baskıya tazminat cezası" başlıklı yazısında "Haklarınızı bilin ve arayın" diyerek şunlara dikkat çekti:  Son yıllarda mevzuatımıza da giren psikolojik baskı (mobbing) işyerlerinde çok sık rastladığımız bir yıldırma türü. Çok sayıda çalışan bu konudan şikâyetçi ama derdini kimseye anlatamıyor. Şikâyetler artıncaBaşbakanlık genelge ile işyerlerinde psikolojik tacizin önlenmesi görevini Çalışma Bakanlığı'na yükledi. Bakanlığın "Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu" ve şikâyet hattı ALO 170 çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Mobbing çok geniş bir kavram. Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı bir rehberde şu şekilde tanımlanıyor: "İşyerlerinde belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma, pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan; mağdur ya da mağdurların kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışlar bütünüdür."
TAZMİNAT VE 4 BRÜT MAAŞ
 Çalışan psikolojik tacize uğradığı zaman bunu delilleriyle ortaya koyarak haklı fesih hakkını kullanabiliyor. Böylece tazminat alıyor.
 Ayrımcılık yapılmışsa ayrıca 4 brüt maaş tutarında ayrımcılık tazminatı talep edilebiliyor.
 Maddi tazminatların yanında manevi tazminat hakkı da var.
 Belli şartlarda kötü niyet tazminatı için de başvurulabiliyor.
NE YAPMALI?
 İşyerinde böyle bir durum ile karşılaştığınızda bunu mutlaka belgeleyin. Bu yüzden bilgi ve belgeleri (e-posta, not, mesaj) günü gününe saklayın. Şahitler de önemli.
 Durumu mutlaka yazılı olarak üstlerinize, insan kaynakları birimlerine bildirin. Ve bu başvuru yazılarını saklayın.
Bütün bunlarla birlikte mutlaka ALO 170'i arayarak psikolojik ve hukuki destek isteyin.
EN ÇOK RASTLANILAN MOBBİNG BİÇİMİ (%)
İstifaya zorlama 16.94
Kötü muamele 15.31
Sözlü taciz 14.64
Ayrımcılık 11.88
Hakaret 11.65
Görev yeri değiştirme 11.34
ALO 170'E YAPILAN BAŞVURULAR (%)
Özel sektör 70
Kamu sektörü 0
Özel sektör
Kadın 42
Erkek 58
Kamu sektörü
Kadın 50
Erkek 50Mobbinge uğrayan ne yapmalı? Tazminat ve 4 brüt maaş cezası var