ADANA'da 7 ay önce lösemi tanısı konulan ve yüksek risk nedeniyle acil ilik nakli yapılması gereken 4 yaşındaki Yağız Yıldız için İstanbul'da bulunduğu duyurulan kordon kanının yapılan tıbbi testlerde tam uyumlu olmadığı saptandı. Düzenli olarak hastanede kemoterapi gören ve herkese gülümseyerek el sallayan Yağız'ın babası 36 yaşındaki Sait Yıldız, bu haberle üzüldüklerini, ancak umutlarını yitirmediklerini söyledi.
15 Haziran 2013'te, yüksek ateş şikayetiyle kentteki bir belediyede işçi olarak çalışan babası Sait Yıldız tarafından hastaneye götürülen Yağız Yıldız'ın kan değerleri de düşük çıktı. Yapılan testlerin sonucunda minik Yağız'a, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı'nda lösemi teşhisi konuldu ve yüksek risk grubunda bulunduğu için acil ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Bir kamu hastanesinde hemşire olarak görev yapan annesi 36 yaşındaki Fatma ve ilkokul 1'inci sınıfa giden ağabeyi 7 yaşındaki Mehmet Yiğit ile babasının tüm çabasına rağmen küçük çocuk bu süreçte ilaçlarını almayıp yemek yemedi. Oğlunun polisleri ve polislerin hikayelerinin anlatıldığı 'Arka Sokaklar' dizisini çok sevdiğini belirten babası Sait Yıldız, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine eve gelen polis memurlarının yardımıyla Yağız Yıldız yemek yiyip ilaçlarını almaya başladı. Özel bir hastanede tedavisi sürerken 'Arka Sokaklar' dizisinde rol alan oyuncular da Yağız'ı ziyaret edip hediyeler verdi.
VALİ MÜJDE VERMİŞTİ
Geçen 19 Aralık'ta ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çocuğun babası Sait Yıldız, tedavisini yapan Prof. Dr. Bülent Antmen, o dönemin İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ile toplantı düzenleyip Yağız için uygun kordon kanının bulunduğunu açıkladı. Uygun kordon kanının kimden alınacağına ilişkin konuşmayan Vali Coş, "Yapılan ilk tarama sonuçlarına göre hastayla uyumlu olabilecek kordon kanı olduğu belirlenmiş, sonuçların hastaya uygunluğu yönünde ilk veriler olumlu olarak sonuçlanmış, yaklaşık 1 ay içerisinde bu tedavisi yönünde çalışmalar devam etmektedir" dedi. Prof. Dr. Bülent Antmen ise, "Tespit edilen kordon kanında ilk testleri olumlu görünüyor ama bizim için yeterli değil. İkinci test aşamasında da olumlu çıktığı takdirde başka bir kök hücre kaynağına ihtiyaç olmadan bu yeterli olacak" diye konuştu. Sait Yıldız da aldıkları müjdeli haber için herkese teşekkür etti.
'UMUDUMUZU YİTİRMİYORUZ'
Bu 1 aylık süreçte, Yağız için ilk testleri uyumlu çıkan kordon kanıyla ilgili, ikinci aşama tıbbi testler de yapıldı. Yapılan testlerde kordon kanının minik Yağız için tam uyumlu olmadığı belirlendi. Bu haberle üzüldüklerini ancak umutlarını yitirmediklerini belirten Sait Yıldız, "Hastanemiz de hocalarımız da tüm yetkililer de dünyanın dört bir tarafında, uluslararası kan bankaları aracılığıyla Yağız için çaba gösteriyorlar" dedi. Kemoterapi gördüğü hastaneye babasıyla birlikte gelen Yağız Yıldız ise gülümseyerek herkese el salladı.