ADANA'da yüksek risk nedeniyle acil ilik nakli yapılması gereken lösemi hastası, 4 yaşındaki Yağız Yıldız'a uygun ilik bulunması için kan bağışı kampanyası başlatılacak.
Yüksek ateş şikayetiyle 15 Haziran 2013 tarihinde babası 36 yaşındaki Sait Yıldız tarafından hastaneye götürülen Yağız Yıldız'ın kan değerleri de düşük çıktı. Yapılan testlerin sonucunda minik Yağız'a, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı'nda lösemi teşhisi konuldu ve yüksek risk grubunda bulunduğu için acil ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Annesi Fatma ve ilkokul 1'inci sınıfa giden ağabeyi Mehmet Yiğit ile babasının tüm çabasına rağmen küçük Yağız, bu süreçte ilaçlarını almayıp yemek yemedi.
POLİSLERDEN ÖZEL İLGİ
Oğlunun, ekranların sevilen polisiye dizisi 'Arka Sokaklar'ı çok sevdiğini belirten babası Sait Yıldız, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine eve gelen polis memurlarının yardımıyla Yağız Yıldız yemek yiyip ilaçlarını almaya başladı. Özel bir hastanede tedavisi sürerken 'Arka Sokaklar' dizisinde rol alan oyuncular da, Yağız'ı ziyaret edip hediyeler verdi. 19 Aralık 2013'de ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çocuğun babası Sait Yıldız, tedavisini yapan Prof. Dr. Bülent Antmen ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ile toplantı düzenleyip Yağız için İstanbul'da uygun kordon kanının bulunduğunu açıkladı. Ancak yapılan ikinci aşama tıbbi testlerde bulunan kanın Yağız için tam uyumlu olmadığı anlaşıldı.
BAĞIŞ YAPILACAK YER AÇIKLANACAK
Bu haberle üzüldüklerini ancak umutlarını yitirmediklerini aktaran Sait Yıldız, hastanede tedavisi süren Yağız'ın sağlık durumunun çok iyi olmadığını belirtti. Yağız'ın enfeksiyonla mücadele ettiğini kaydeden Sait Yıldız, şöyle konuştu:
"Kan değerleri düşüyor. 2-3 güne bir kırmızı ve beyaz kan veriliyor. Yağız daha iyi olacaktı, umudumuz oydu. Ama uyumlu çıkmadı. Yağız'a henüz ilik nakli yapılmadı. Son olarak Kıbrıs'ta 5, İsrail'de de 2 tane uygun ilik olduğu söylenmişti ama bunlar da olumlu sonuçlanmadı. Şimdi ilik nakli bekliyoruz. Kordon kanı taraması yapılması için insanlardan kan örnekleri alınması için kampanya başlatılıyor. Adana Valiliği'nin desteğiyle Sağlık İl Müdürlüğü her şeyi karşılayacak. Kan bağışı için hangi sağlık kurumuna başvuru yapılacağı 1-2 gün içinde netleşecek. Bunu duyuracağız. İnşallah gönüllülerden alınan kanlarda tarama yapılacak ve müjdeli haber alacağız. Olumlu sonuç bekliyoruz. Herkesten destek bekliyoruz."