DİYARBAKIR'da 'Bronşit teşhisi' konulduktan sonra Alipınar 1 No'lu Aile Hekimliği'nde dün iğne vurulan 2 yaşındaki Muhammet Mirac Şimşek, öldü. Anne Belkıze Şimşek, iğne yapıldıktan sonra oğlunun gözlerinin kızardığını, kusmaya başladığını belirterek, "Oğluma hiçbir test yapılmadan o iğneyi vurdular. İğneden sonra oğlum kustu fenalaştı, yinede hiç müdahale etmediler. Sonuna kadar davacıyım" dedi.
Hayvan alım satımı yapan 34 yaşındaki Aslan Şimşek ile ev kadını eşi 33 yaşındaki Belkıze Şimşek'in oğulları Muhammet Miraç Şimşek, dün rahatsızlanınca merkez Bağlar İlçesi'ndeki Alipınar 1 No'lu Aile Hekimliği'ne götürüldü. Burada görevli doktor tarafından muayene edilen Şimşek'e bronşit teşhisi koyarak reçete yazdı. Anne Belkıze Şimşek, ilaçları eczaneden aldıktan sonra yeniden geldiği Aile Hekimliği'nde hemşire tarafından oğluna iğne yaptırdıktan sonra ayrıldı. İğne yapılmasından sonra oğlunun gözlerinin kızardığını belirten Belkıze Şimşek, şunları anlattı:
"Oğlum kusmaya başladı. Orada hiçbir müdahale yapmadılar. Oğlum kendinden geçince ambulans çağırıldı. Onu özel Bağlar Hastanesi'ne götürdüler. Oradan da Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Oğlum burada yapılan tüm müdahaleye rağmen bugün öldü. Ben sorumlu kimse şikayetçiyim. Oğluma hiçbir test yapılmadan o iğneyi vurdular. İğneden sonra oğlum kustu fenalaştı, yinede hiç müdahale etmediler. Sonuna kadar davacıyım. Oğlum benimle yürüyerek oraya geldi. Şimdi ise cenazesini bekliyoruz." 
Muhammet Mirac Şimşek'in ölüm haberi üzerine yakınları hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran anne Belkıze ile baba Aslan Şimşek çocuklarının ölümüne neden olan kişiler hakkında savcılığa duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de kendilerine iletilen konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını belirtti.