MANİSA’nın Soma İlçesi’nde, 1.5 yıldır Akdeniz anemisi tedavisi gören ve ailesiyle dokuları uyuşmayan 2 yaşındaki Kübra Çetin’in yaşama umudu tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelecek kardeşinden yapılacak ilik nakline bağlı olduğu bildirildi. Ancak, tüp bebek denemesi için maddi durumu yeterli olmayan aile, kendilerine yardım elinin uzatılmasını istedi.
Soma'da oturan ev kadını Aysel (30) ve maden işçisi Mehmet Çetin (35) çiftinin iki yıl önce ikinci çocukları Kübra dünyaya geldi. Doğumundan bu yana sürekli kan değerleri düşük olan minik Kübra’ya, doktorlar Akdeniz anemisi teşhisi koydu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde sürekli olarak kan yüklemesi yapılan Kübra’nın yaşaması için doktorlar kemik iliği nakline gerek olduğunu bildirdi. Çetin çiftiyle, oğulları Yusuf’un (8) dokularının yapılan testler sonucu, Kübra’nınkiyle uyuşmadı. Bunun üzerine doktorların tavsiyesiyle Çetin çifti, tüp bebek yöntemiyle bir bebek dünyaya getirmeye karar verdi. Ankara Çankaya’daki bir tüp bebek merkezinde tedavilere başladıklarını belirten Mehmet Çetin, "Doğacak bebeğin dokusunun uyuşmasına 16’da 3 oranında şans veriliyor. Dokusu uyan sağlıklı embriyo Kübra’ya nakledilecek. Bir tüp bebek denemesinin 8 ile 10 bin lira arasında değişen fiyatlarda. Kızımın tedavisi için bazen ayda iki kere İzmir’e gitmek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da ekonomik açıdan zorlanıyoruz" dedi. 
Kredi çekmek zorunda kaldığını söyleyen Mehmet Çetin, "Çalıştığım maden ocağının derneği de katkı sağladı. Ancak yeterli olmuyor. 'Paran olduğu sürece bir çok tüp bebek denemesi yapabilirsin' diyorlar. Şu ana kadar 40 bin lira harcadım. SGK'ya tüp bebek için başvurduk ancak çocuğumuz olduğu için karşılamıyor. Her ne kadar kardeşine hayat vermesi için desek de kabul edilmedi. Gittikçe çıkmaza giriyoruz. Tüm umudumuz kardeşin sağlıklı olarak doğması. Yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyoruz" diye konuştu.