MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde dünyaya gelen ve doğuştan safra kanallarının tıkalı olması nedeniyle karaciğeri işlevini yerine getiremeyen 11 aylık İbrahim Kasapoğlu'nun annesi 34 yaşındaki Selda Kasapoğlu, oğlunun sağlığına kavuşması için tek çarenin karaciğer nakli olduğunu söyledi. Eşinin asgari ücretle çalıştığını dile getiren üç çocuk annesi Kasapoğlu, "Birçok yere borçlandık, ama bunun bir önemi yok, benim tek isteğim çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşması" dedi.
Milas'ta oturan 48 yaşındaki Halil Kasapoğlu ile Selda Kasapoğlu çifti, geçen 23 Mayıs'ta 3'üncü çocukları İbrahim Kasapoğlu'nun dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yaşadı. Bir firmada asgari ücretle çalışan Halil Kasapoğlu ile eşinin mutluluğu, çocuklarının rahatsızlığını öğrenince üzüntüye dönüştü. Minik İbrahim'in safra kanallarının tıkalı olduğunu dile getiren anne Selda Kasapoğlu, şöyle dedi:
"Kanalların açılması için tedavi uygulandı. Ancak, başarılı olunamadı. Doktorlar, safranın bağırsaklara atılamaması nedeniyle karaciğerin işlevsizleştiğini bu nedenle de karaciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi. Eşimin kan grubu ve dokusu uyuyor ancak karaciğeri büyük olduğu için nakli yapılamıyor. Benim de kilom nedeniyle dokumun uyup uymadığına bakılmadı. Şuan 120 kiloyum ve 80 kiloya düşmek için rejim yapıyorum. Ancak doktorlar, naklin biran önce yapılması gerektiğini belirtti. Zamanımız var mı bilmiyorum. Yakınlarımızdan dokusu ve kan grubu uyan çıkmadı. Buradaki doktorlar bizimle yakından ilgileniyor, ancak çocuğum karaciğer nakli yapılamazsa hayatını kaybedecek."
1.5 AYDIR HASTANEDE
Kan grubu B Rh negatif olan Minik İbrahim'in durumunun her geçen gün kötüye gittiğini, büyük üzüntü duyduğunu aktaran anne Kasapoğlu, sıfır ya da B Rh negatif kanı olan olan birinden nakil yapılabileceğini anlatırken şöyle dedi:
"Doktorumuz karaciğerinden bir parça vermek istedi. Ancak kan grubu uymuyor. Açıkçası ümidim yok. Çaresizim, yapabileceğim hiçbir şey yok, o nedenle karaciğerinden bir parça vermek isteyenlere yardım çağrısında bulunuyorum. 1.5 aydır hastanedeyiz, eşim çocuklarıma bakıyor, ben hastanede kalıyorum, halimiz perişan. Bir çok yere borçlandık, ama bunun bir önemi yok, benim tek isteğim çocuğumun biran önce sağlığına kavuşması." 

TH(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)