Minik Efe ölüme yenik düştü

AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde yaşayan Açıkgöz Ailesi’nin 2 yaşındaki lösemi hastası oğlu Kazım Efe Açıkgöz, bulunan uygun iliğin gelmesini beklerken yaşamını yitirdi.
25 yaşındaki Seval ve 32 yaşındaki Selahattin Açıkgöz çiftinin 2 yaşındaki çocukları Kazım Efe Açıkgöz, 7 ay önce ellerinde morluklar görülünce Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki kontrollerde dalak büyümesi teşhisi konulan minik Efe, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’ne gönderildi. Buradaki muayene ve tetkikler sonucunda Efe’nin lösemi hastası olduğu belirlendi.

Akut Meloit Lösemisi (AML) denilen yüksek risk grubunda kemoterapi tedavisi gören Efe için müjdeli haberin yurtdışından gelmesi üzerine Efe, Antalya’da özel bir hastaneye götürüldü. Kanada’da bulunan iliğin gelmesi için kargo ücreti dahil 3 bin lira yatıran aile evlerine döndü. Bekleyiş sürerken, durumu ağırlaşan Efe, tekrar ADÜ Çocuk Hemotolojisi Bölümü’ne kaldırılıp, kemoterepi tedavisine başlandı. Bir süre sonra başında oluşan yaranın kapanmaması üzerine Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen Efe, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük Efe, Davutlar Belde Mezarlığı’nda anneannesinin mezarı yanında toprağa verildi.

Oğlunun acısını yaşayan anne Seval Açıkgöz, “Efe, 2 yaşında olmasına rağmen bana “Bıktım anne' diyordu. İlik bulunduğunda çok sevinmiştik. Ancak. bulunan ilik gelen kadar Efe’yi kaybettik. Halkımız duyarlı olsun, başka Efe’ler ölmesin. Acımız büyük” dedi.


Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)