SİVAS'ta tedavi gördüğü hastanede ölen 4 yaşındaki Diyar Gürcan'ın cenazesi, ambulans ve cenaze aracı verilmediği iddiasıyla taksi ile babasının kucağında memleketi Iğdır'a getirildi. Acılı baba Mücahit Gürcan, sorumlulardan şikayeçi olacağını söyledi.
Iğdır'ın merkeze bağlı 71 hane 300 nüfuslu Karaçömek Köyü Aliköçek Mezrası'nda oturan İpek-Mücahit Gürcan çiftinin ikinci çocukları Diyar Gürcan geçtiğimiz Salı gecesi hastalandı. İnşaat işçisi baba Mücahit Gürcan ambulans arayarak yardım istedi. Oğlunun ambulansla Iğdır Devlet Hastanesine getirildiğini anlatan 34 yaşındaki baba Mücahit Gürcan, şöyle dedi:
"Gece çocuğumun ateşi çıkınca ambulansı aradık. Iğdır'a götürünce doktorlar ilginmedi. Sadece bir serum takıldı hava ambulansı getirilecek denilerek kandırdılar. 15 saat hastanede beklettiler. Bölgedeki diğer hastanelerde yer olmadığı için bizi Konya'ya sevkettiler. Ambulansla ilk önce Kars'a götürdük, oradan da Erzurum'a. Yer olmadığı gerekçesiyle çocuğumu almadılar. Yolda kalbi durunca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdük. Burada doktorlar bize sahip çıktı, çocuğumla ilgilendi. Ancak Diyar'ın 2-3 kez duran kalbini çalıştıramadılar. Diyar Cuma gecesi hayatını kaybetti. Oğluma 'bu çocuk' diyerek cenaze aracı vermediler. 'Ambulans ve cenaze aracımız yok' diyerek gönderdiler. Ticari bir taksi bulduk. Bu taksici bize küçük bir tabut buldu. Sivas'tan Iğdır'a 9 saate çocuğumun cenazesini kucağımda getirdim. Başbakan Erdoğan İsrail'in Filistin'de çocukları katlettiğini söylüyor. Onların çocukları can da bizimkisi değil mi?  Iğdır Devlet Hastanesi sorumlulardan şikayetçi olacağım."
 Eşi 6 aylık hamile olan ve gözyaşları dinmeyen 27 yaşındaki anne İpek ise çocuğuna sahip çıkılmadığını ve öldürüldüğünü belirtti. Küçük Diyar'ın cenazesi dün gözyaşları arasında Karaçömek Köyü'nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI