Erol AKKIR/ANTALYA, () - AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'nde yaşayan 6 yaşındaki Aynur Ceylan, kalp dahil son 6 yılda 5 operasyon geçirdi ve şimdi yeni ameliyatlara hazırlanıyor.
Aynur Ceylan, henüz 1 yaşındayken kalbindeki iki delik bir operasyonla kapatıldı. Aynur'a daha sonra biri kasıktan, diğeri ise karından olmak üzere 2 fıtık ameliyatı yapıldı, 2 de katater takıldı. Aynur, şimdi Antalya'da bulunan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde babası 25 yaşındaki Gökhan Ceylan'dan karaciğer, babaannesi 50 yaşındaki Aynur Ceylan'dan böbrek nakli olacağı günü bekliyor.
2 AYLIKKEN HASTALIKLARLA TANIŞTI
Minik Aynur, henüz 2 aylıkken, Afyonkarahisar'da götürüldüğü hastanede karaciğer hastalığı ile tanıştı, tetkiklerinde kronik böbrek yetmezliği de saptandı. Böbrekleri iflas eden minik Aynur'un 2 aylıkken diyalize girmeye başladığını söyleyen baba Gökhan Ceylan, "Aynur, hastalıklarına bağlı olarak görme yeteneğini de yüzde 90 oranında kaybetti. Fakat doktorlar bu hastalıkları nedeniyle tamamen görme yeteneğini kaybedebileceği için Aynur'a 'mucize kız' diyorlar" diye konuştu.
5 OPERASYON GEÇİRDİ
Gökhan Ceylan, kalbinde 3 delik saptanan Aynur'un götürüldüğü Hacettepe Hastanesi'nde bu deliklerden birinin kendiliğinden kapandığının anlaşıldığını, diğer 2 delik için operasyon yapıldığını anlattı. Gökhan Ceylan, Aynur'un 2 defa da fıtık ameliyatı olduğunu ve 2 kez katater operasyonu geçirdiğini aktardı.
KARACİĞER VE BÖBREK NAKLİ YAPILACAK
Diyalize bağlı yaşayan minik Aynur şimdi böbrek ve karaciğer nakli için gün sayıyor. Gökhan Ceylan, "Aynur'umuzun iyileşmesi için ben karaciğerimin bir bölümünü, Perşembe günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak ameliyatla vereceğim. Karaciğer operasyonu sonrasında Aynur'un durumu takip edilecek. Karaciğer nakli sorunsuz geçer ve vücudu uyum gösterirse, belirlenecek tarihte babaannesinden alınacak bir böbrek nakledilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI