ANTALYA'da, 6 yaşında olmasına rağmen birçok hastalık ve operasyon geçiren Aynur Ceylan'a, babasından alınan karaciğerin bir parçası başarıyla nakledildi.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde yaşayan minik Aynur Ceylan kalp, karaciğer, böbrek gibi yaşamsal organlarındaki sorunlar nedeniyle bebekliğinden bu yana ameliyatlarla boğuşuyor. Aynur, son olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde babası 25 yaşındaki Gökhan Ceylan'dan alınan karaciğerinden bir parçanın nakledildiği başarılı bir ameliyat geçirdi.
Organ Nakli Merkez Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Doç. Dr. İbrahim Aliosman, Yrd. Doç. Dr. Halil Erbiş tarafından dün gerçekleştirilen ve babanın karaciğerinin yaklaşık 300 gramının nakledildiği operasyon 9 saat sürdü. Sabah saat 08.00'de başlayan operasyonun saat 17.00'de sona erdiğini belirten hastane yetkilileri, Aynur Ceylan'ın Pediatrik Yoğun Bakım Servisi'nde gözlem altında tutulduğunu ve genel durumunun iyi olduğunu söyledi.
AYNUR'UN TALİHİ
Aynur, 2 aylıkken karaciğer hastalığı ile tanıştı. Ardından böbrek yetmezliği gelişti ve diyalize girmeye başladı. Henüz 1 yaşındayken kalbindeki iki deliğin bir operasyonla kapatıldığı Aynur'a daha sonra biri kasıktan, diğeri karından olmak üzere 2 fıtık ameliyatı yapıldı. Minik kıza bu sırada 2 de katater takıldı. Baba Gökhan Ceylan, kızı için daha önce şöyle konuşmuştu:
"Aynur, hastalıklarına bağlı olarak görme yeteneğini de yüzde 90 oranında kaybetti. Doktorlar bu hastalıkları nedeniyle görme yeteneğini tümüyle de kaybedebileceği için Aynur'a 'mucize kız' diyorlar."
Minik Aynur'a, karaciğer naklinin başarıya ulaşmasının ardından babaannesi 50 yaşındaki Aynur Ceylan'dan böbrek nakli yapılacak.

FOTOĞRAFLI