Meltem... Daha bebek yaşta birçok tedaviden geçiyor. Ve annesi Ceren Koşar, bebeği Meltem için yardım çağrısında bulunuyor.
Instagram hesabı üzerinden Meltem'in fotoğraflarıyla yardım çağrısında bulunan Ceren Koşar, kızına bir çocuk yoğun bakım ünitesi bulunmadığını belirtiyor.

8 GÜNLÜKTÜ AMELİYAT OLDU
İşte küçük Meltem'in annesinin dilinden hikayesi....
"8 günlükken #şant #shunt ameliyatı oldu Meltem. Doğduğunda baş çevresi 52 cm idi. Hızla BOS karın boşluğuna boşalmaya ve baş çevresi küçülmeye başladı. Her bebek entübe olmaz veya kısa sürede ayrılır ama Meltem ameliyattan sonra bir ay kadar makineye bağlı solunum yaptı. Bir buçuk ay kadar sonra baş çevresi 41,5 cm olmuştu ama biz taburcu olamıyorduk. Yoğun bakım enfeksiyonu nedeniyle bir ay fazladan yattık.

AMA HEP İYİMSER DÜŞÜNMEK İSTEDİĞİMİZDEN...
Taburcu olduktan sonra çocuk nörolojisi takibine başladık. Doktorumuz eeg çekti ve nöbet göremediği için kullandığımız ilaçlardan birini azaltarak kesti. Aslında bu sırada Meltem'de subdural effüzyon yani beyin ile kafatası arasında BOS birikmeye başlamış ve eeg bu yüzden bizi yanıltmış. Rize'ye dönmeden önce de gözlerinde aşağı doğru kaymalar fark etmiştik ama hep iyimser düşünmek istediğimizden üzerine düşmemiştik. Hata! Anneler bir şeyden şüpheleniyorsa üzerine gidin! Rize'de nerdeyse her beslenmeden sonra aniden içtiğini kusuyordu Meltem.

YENİDEN YOĞUN BAKIM!
Doktora gittiğimizde baş çevresinin 15 günde 4-5 cm arttığını öğrendik. Subdural effüzyon bu şekilde ortaya çıktı. Meltem malesef bu sürede risk almayı sevmeyen beyin cerrahı (!) Kayhan Kuzeyli yüzünden çok zaman kaybetti ve bir ay kadar sonra geçirdiği #epilepsi nöbetlerinin günde 20-30 kere olacak kadar artması ve solunum kaslarının tedavi nedeniyle gevşemesi nedeniyle yeniden yoğunbakıma ihtiyaç duydu ve 112 uçağıyla ve Ali Haydar hocamın kabulüyle yeniden Başkent'in yoğunbakımına sevk edildi.

NÖBETLER AZALDI AMA GEÇMEDİ
Burada acilen ameliyata alındı ve şantın yeri subdural alana kaydırıldı ve rezervuar takıldı. Yeniden entübe oldu, enfeksiyon kaptı derken 2 ay sonra da taburcu olduk. (Ne kadar hızlı yazıyorum değil mi? Her biri ayrı travma sebebi halbuki... Uzun tutarsam üzüntüm artacak...) Medipol Mega'da 4 günlük Nejat Akalan ve Yasemin Topçu takibinden sonra da reçetemizle evimize döndük. Epilepsi nöbetleri iyice azalmasına rağmen hala geçmedi ama artık yuvamızdayız.

KALP ATIŞIYLA SAKİNLEŞİYORUM

Tüm bu sıkıntıları çektiğine inşallah değer demişti biri. Merak etmeyin değdi! Kızım, benim minik kelebeğim, kasımpatımın ıslak terine dokunuyor, ağzından akan salyayı siliyor, burnumun direğini kıran bezini değiştiriyorum.Gülüşüyle dinlenip kalp atışıyla sakinleşiyorum