İZMİR’de, lösemi pençesinden kurtuldu derken hastalığı yeniden nükseden, uzun aramalar sonrası uygun kemik iliği Almanya’da bulunan ancak ileri tetkiklerde vericinin liste dışı kalmasıyla hüzne boğulan minik Melis Akbaş’ın sağlığına kavuşması için başlatılan seferberlik, her geçen gün büyüyor. Minik Melis’in nakil beklediği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin öğretim görevlileri ve çalışanları da sosyal medyada, 'Melis’e can ver, İzmir destek grubu' adıyla çağrıda bulunurken, Kızılay’ın da bağış toplama araçlarıyla vatandaşlardan kan alacağı belirtildi.
Aslen Ordulu Sevil ile Bahadır Akbaş’ın biricik kızları, 7 yaşındaki Melis Akbaş’a, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. 2.5 yıl süren tedavinin ardından Akbaş’ın tedavisi sonlandı, ancak 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı saptandı. İzmir’deki Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedaviye alınan ve enfeksiyon riski bulunan minik Melis’e, bir an önce uygun kemik iliğinin nakledilmesi gerektiği belirlendi. Kızının hastalığı nedeniyle görev yerini bile İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne aldıran baba Bahadır Akbaş, uygun kemik iliğini bulmak için seferber oldu. Baba Akbaş ile ailesinin çırpınışları sürerken, küçük kızın dramını duyan çok sayıda kişi de, sosyal paylaşım siteleri aracığılıyla, 'Minik Melis İlik Arıyor' hashtag’iyle duyurular yaptı. Zamanla yarış elele sürerken, müjdeli haber Almanya’dan geldi ve uygun ilik bulundu. Ancak yüreklere su serpen bu haber, vericinin ileri tetkiklerde liste dışı kalmasıyla hüzün yaşattı.
Gözler tekrar yaşam mücadelesinde ilk başvurulan yer olan Dünya Kemik İliği Bankası’na yöneldi. Aile buradan gelecek haberi heyecanla beklerken, sosyal medyada Russel Crowe, Demet Akalın gibi birçok ünlünün de seferber olduğu Melis için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da devreye girdi, gerekli talimatlarını verdi.
Şu an genel durumu iyi olan ve 3’üncü kemoterapiyi de alan Melis için bir destekte yattığı hastanenin öğretim görevlileri ve çalışanlarından geldi. Sosyal medyada, 'Melis’e can ver, İzmir destek grubu' adıyla kan bağışında bulunulması için çağrılar yapıldı. Ayrıca, bakanlığın talimatı doğrultusunda Kızılay’ın bağış araçlarıyla uygun iliği bulmak için kan toplayacağı öğrenildi.
Umudunu koruyan baba Bahadır Akbaş, İstanbul’da bayram tatili nedeniyle kısıtlı kan örneği alınmasına tepki gösterirken, "Kan alınmayacak yerler bile kan örneği alıp buraya göndermeye başladı. Olayın ciddiyetinin farkına varılmalı. Yoksa çok geç kalınmış olacak. Şu ana kadar İstanbul’da 2 bin 750 kişiden kan alınmış. Türkiye genelinde bu rakam 5 bini çoktan geçmiştir. İnşallah bir an önce uygun ilikle kızımızı sağlığına kavuşturacağız" dedi.