HAKKARİ'de, dünyaya gelen ve solunum sıkıntısı yaşayan bebek için Mehmetçik seferber oldu. Minik bebek tedavi için askeri helikopterle alınarak Van'a sevk edildi.
Doğum sancıları başlayan Canan İrem Bayram, yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada doktorlar tarafından yapılan müdahale sonrası Bayram, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doktorlar, doğumdan sonra minik bebeğin solunum sıkıntısı çektiğini belirleyerek Van'a sevk edilmesine karar verdi. Karayoluyla bebeğin ve annesinin sevkinin mümkün olmadığı belirtilince, ailenin müracaatı üzerine Mehmetçik devreye girdi.
HELİKOPTERLE VAN'A SEVK EDİLDİ
Bebeğin Van'a sevki için Yüksekova 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopter, Hakkari'deki Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası'na indi. Buraya ambulansla getirilen anne Canan İrem Bayram ve bebeği helikoptere bindirilerek Van'a sevk edildi. Sağlık ekibinin gözetiminde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI