İZMİR’de yaşayan ev kadını 56 yaşındaki Dilek Ustaalioğlu, midesindeki 4 santimlik tümörden, kapalı ameliyat yöntemi laparoskopi ile kurtuldu.
Ev kadını Dilek Ustaalioğlu geçen hafta rutin tetkiklerini yaptırmak için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan endoskopide midesinde nadir görülen, 4 santimlik tümör belirlenen Ustaalioğlu, tetkiklerinin tamamlanmasının ardından hemen ameliyata alındı. Laparoskopik yöntemle midesindeki tümör çıkartılan hasta, iki gün sonra taburcu edildi. Dilek Ustaalioğlu bu kadar kısa sürede taburcu olmanın ve sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Operasyonu gerçekleştiren ekibin başındaki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, bu tür mide ameliyatlarının Türkiye’de nadir yapıldığını belirterek, "Hastamızda tesadüfen yaptırdığı mide endoskopisinde ortaya çıkan ve nadir görülen bir çeşit mide tümörüyle karşılaştık. Çapı 4 santim olan ve stromal olduğunu düşündüğümüz tümörden, yaptığımız tetkiklerde kesin sonuç elde edemedik. Hastamız teşhisin tam konulamaması sebebiyle stres içindeydi. Açık ameliyat yapmak, kitle iyi huylu ise gereksiz büyüklükte bir ameliyat olacaktı. Bu sebeple kitleyi kapalı ameliyat yöntemiyle etrafındaki sağlam mide dokusuyla birlikte çıkarmaya karar verdik" dedi.
Türkiye’de ve dünyada ileri laparoskopik cerrahi teknikler içinde kabul edilen ameliyatlardan birini hastanelerinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başhekim Akbulut, hastanın ameliyattan iki gün sonra taburcu edildiğini ve kontrollerininde iyi olduğunu bildirdi.
'ÇOK KORKMUŞTUM'
Hasta Dilek Ustaalioğlu da "Tesadüfen midemde tümör olduğunu öğrendim. Doktorum hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Kapalı yöntemle ameliyatımı gerçekleştirdiler, çok korkmuştum ama iki gün sonra taburcu oldum. Şu an gayet iyiyim, kendimi böylesine usta ellere teslim ettiğim için çok mutluyum. Doktoruma ve tüm ekibe teşekkür ederim" diye konuştu.
GURUR VERİCİ
Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ise "Ülkemizde nadir yapılan, ileri teknik, beceri ve tecrübe gerektiren bu tür ameliyatların hastanelerimizde, dünya standartlarında yapılıyor olması bizleri gururlandırmaktadır" ifadelerini kullandı.