MUĞLA'da, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede, beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki kuaför Meftun Söymen'in, vasiyeti üzerine bağışlanan organları 5 hasta için umut oldu.
Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'de, 35 yıldır kuaförlük yapan, evli, iki çocuk babası Meftun Söymen, geçen 11 Mayıs'ta Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki evinde, aniden rahatsızlandı. Beyin damarlarlarındaki tıkanıklık nedeniyle uzun süredir çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü öğrenilen Söymen, eşi 45 yaşındaki Fatoş Söymen'in haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırması'na kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisi konulan Söymen, ameliyatın ardından Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.
Söymen'in, doktorların müdahalesine rağmen bugün saat 09.00'da beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların durumu bildirdiği eşi, Söymen'in vasiyeti üzerine organlarını bağışladı. İzmir ve İstanbul"daki toplam dört hastaneden ikişer kişilik ekip gelerek, Söymen'in akciğer, kalp, karaciğer ve böbreklerini aldı. Böbrekler, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğeri İzmir Özel Kent Hastanesi, akciğeri İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalbi ise Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki uygun hastalara nakledilmek Dalaman Havalimanı'ndan bekletilen özel ambulans uçakla uygun hastalara nakledilmek üzere götürüldü.
Söymen'in cenazesinin ise yarın öğlen, Kurşunlu Camisi'nde kılınacak namazın ardından Yeni Mezarlık'ta toprağa verileceği bildirildi.
Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, "Hastamız ve yakınları örnek bir davranış sergiledi. Ülkemizde organ bağış oranı düşük ancak bu sorun tüm dünyada mevcut. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Merhum ailesine de başsağlığı diliyorum" dedi.

CA (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)