KOCAELİ İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, asılsız ve gereksiz çağrılar nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek, 2013 yılında 2.5 milyon telefon çağrısı yapıldığını bunun sadece  82 bininin gerçek vaka çağrısı olduğunu söyledi.
İl Sağlık Servisi Komuta Merkezi'nde yapılan 112 Acil Müdahele Bilgilendirme Toplantısı'na İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mürsel Durmaz, Müdür Yardımcısı Dr. Pınar Özbir Sönmez, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ahmet Serkan Şentürk ve sağlık personelleri katıldı. 112 Komuta Merkezi'ne gereksiz çağrılan yapıldığını söyleyen Sağlık İl Müdürü Mürsel Durmaz konuşmasına söyle devam etti:
"112 merkezleri Türkiye genelinde sorun yaşıyor. Kocaeli’de bulunan komuta merkezimize günde 7 bin 500 çağrı yapılırken bu rakam yılda da 2.5 milyonu buluyor. Bunun 82 bini gerçek vaka oluyor. Haliyle bizim arkadaşlarımızın iş yapma gücünü ve becerisini yok etmeye yönelik bir hamleye dönüşüyor. Gidilmesi gereken gerçek vakalar bizim için önemli.Su istimal eden insanlar çok var. Bizim 10 çağrı karşılıyacağımız var. Böldügünüz zaman ahizeyi yere koyamayacak duruma geliyor arkadaşlarımız."
Komuta merkezini telefonla arayarak meşgul eden ve bunu eğlenceye dönüştüren insanlar olduğunu söyleyen Durmaz, "Gerçek vakaya ulaşmada gereksiz çağrıları engel olarak görüyoruz. Örnegin tem otoyolu kenarında oturup bunu adet edinmiş eğlence haline getiren insanlar var. Bu insanlar kurgulayarak zincirleme kaza olduğu ihbarında bulunuyor. Doğum yapıyor yetişin denildiğinde soğuk algınlığı geçiren hastalar la karşılasıyoruz. 112 donanımlı ambülanslardır ve yoğun bakım hizmeti verir. Bu ambülansların kontrolsüzce meşgul edilmemesini istiyoruz. Bir bilinç oluşursa sorun çözüme ulaşır. Halkımız bu hizmeti gerektiği yerde kullanmamızı sağlarsa hiçbir sorun yaşamayız. Tek sorunumuz halkımızın gereksiz aramaları" diye konuştu.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)