HAVA sıcaklığındaki değişiklikler nedeniyle soğak algınlığı ve grip hastalıkları arttı. Kocaeli Devlet Hastanesi acil servisi, benzer rahatsızlıklar nedeniyle yaşanan yoğunluk nedeniyle öğlenden sonra acil servise hasta kabul edemez hale geldi. Günde ortalama 900 kişinin başvurduğu hastane, gelen hastaları diğer hastanelere yönlendirmek zorunda kaldı.
Kent merkezinde olması nedeniyle Kocaeli Devlet Hastanesi’nde ortalama 900 kişi Acil Servise başvuruyor. Bu günlerde hastaların büyük çoğunluğunu ise grip ve soğuk algınlığı hastalığı oluşturuyor. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisinde 4 doktor görev yapmasına rağmen, büyük bir bölümü yüksek ateş şikayetiyle gelen hastalara cevap veremez hale geldi.
Acil Servis koridorları muayene sırası bekleyen hastalarla doldu. Bu nedenle öğlenden sonra 112 Acil Servis telsizlerinden de ambulans ve diğer sağlık birimlerine Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yoğunluk nedeniyle hasta getirilmemesi, diğer hastanelere yönlendirilmesi anonsları yapılmaya başlandı. 
Uzmanlar soğuk havalarda sıkı giyinmek gerektiğini, özellikle bere ve eldiven kullanılması ve gıdaya da dikkat edilerek bol bol C vitamini içeren meyveler tüketilmesi gerektiğini söyledi.

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)