AIDS kandan değil, bilimden bulaşmış
Verdiği kandan HIV kapan hastanın ölümüyle ilgili davada Kızılay şu savunmayı yaptı: “Bu doğa olayı gibidir. Kurumun değil, bilimin kusurundan söz edilebilir.”

Böbrek hastalığı nedeniyle diyalize girerek yaşamına devam eden iki çocuk babası Ahmet Emin Bilgin’e (52), 2011’de Göztepe’de Özel Medical Park Hastanesi’nde annesinin böbreği nakledildi.

Ancak Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç'ın haberine göre durumu ağırlaşan Bilgin, 4 ay sonra tekrar ameliyat olduğu hastaneye götürüldü. Testlerde, Bilgin’e AIDS hastalığına yol açan HIV bulaştığı tespit edildi. 

REKOR TAZMİNAT !

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Bilgin, 3 gün sonra can verdi. sağlık bakanlığı incelemesinde, virüsün Bilgin’e ameliyatta verilen kandan bulaştığı tespit edildi. Müfettiş raporunda, “Virüs taşıyan kanın, 17 Mart 2011’de Kızılay’ca C.M. isimli donörden alındığı, bu kanın işlenmesi ile elde edilen taze donmuş plazmanın 15 Nisan 2011’de Kızılay tarafından hastaneye gönderildiği ve Bilgin’e verilmesiyle hastalığın bulaştığı...” denildi. Satu Bilgin, eşinin ölümünde hastane, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı’nın kusurunun bulunduğu iddiasıyla 1 milyon 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Ailenin avukatı Sema Kılıç, dilekçede, “Satu Bilgin, kendisine de HIV bulaştığı düşüncesiyle çok büyük korku yaşamıştır. Bu korkunun en büyüğünü de çocuklar yaşamışlardır. Aile olayın medyaya yansımasıyla toplum dışına itilmiştir” dedi. Bakanlık savunmasında, kanın Kızılay’dan alındığını ve denetimlerin yapıldığını belirtiken, ameliyatın yapıldığı hastane, Kızılay’dan alınan kanın ölüme yol açtığını vurguladı.