KIRIKKALE'de 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesindeki 2 kadın tıp teknisyeni, aldıkları sürüş eğitimlerinin ardından ambulans kullanmaya başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, kadın sürücülere yönelik olumlu yansımalar aldıklarını belirtti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, kadın sürücülerin çok katkı sağladığını, trafikte de bunun olumlu yansımalarını gördüklerini kaydetti. Dr. Uzun, "Tüm gelişmiş ülkelerde bunun örneklerini görmeniz mümkün. Biz özellikle son iki yılda Türkiye genelinde bu sisteme geçtik. Kırıkkale'de personelimizden azami ölçü noktasında acil tıp teknisyeni ve paramediklerden yararlanıyoruz. Bu noktada Kırıkkale'de kadın personelimize de ileri sürüş eğitimi aldırdık. Rahatlıkla bir erkek şoförün yapabildiği bütün kabiliyetlere sahipler. Sağlık hizmetlerinin yanında artı olarak motor bakımından, ambulans sürüşüne kadar bütün alanlarda eğitim aldırdık. Bu bize çok katkı sağladı" dedi.
TRAFİK KAZASINDA İLK 10 DAKİKA ÇOK ÖNEMLİ
Dr. Uzun, trafik kazası vakalarına ulaşmada ilk 10 dakikanın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Trafik kazalarında ölümlerin yüzde 50'sinin ilk 10 dakikada gerçekleştiğini, kalbi durmuş kişilerin 10 dakikada geri dönüşümünün sağlanamadığı durumlarda kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdi. Kırıkkale'de 112 Acil Servis Sağlık hizmetleri konusunda vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranlarının yüzde 96 olduğunu kaydeden Dr. Uzun, "Türkiye ortalamamız yüzde 94. Bu da iyi bir noktada olduğumuzun bir göstergesi. İnşallah bunu daha da ilerletmeye çalışıyoruz. Bu noktada hizmet içi eğitimlerimiz devam ediyor. Amacımız, merkezde ilk 10 dakikada acil vakalara ulaşmak" dedi.
Ambulans kullanma eğitimi alan 4 kadın sağlıkçıdan acil tıp teknikeri Özlem Tural ise "Biz kadınlar her şeyi yapabiliriz. İnsanlara yardımcı olabiliriz, evde annelik yapabiliriz, işimizi yapabiliriz, ambulans da kullanabiliriz" dedi.