SAĞLIK Bakanlığı tarafından Kilis 112 Acil Servisi'ne gönderilen 6 ambulans, törenle teslim edildi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törene; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Yemliha Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan ile sağlık çalışanları katıldı. Törende konuşan Dr. Aksoy, Kilis’te sağlık alanında yapılan hizmetleri anlattı.
Vali Tapsız ise Sağlık Müdürlüğü'ne 6 yeni ambulansın gönderilmesiyle ambulans sayısının 22 olduğunu ve bu alanda sıkıntı kalmadığını belirterek, "İnsan sağlığı bizim için çok önemlidir. Bir buçuk yıl önce sağlık açısından 90 bin nüfuslu bir il için devlet hastanemiz yeterliydi. Kilis'in nüfusu şu an 100 bine yaklaştı. Suriyeli sayısı da bugün Kilis'te 90 binin üzerinde. Kilis nüfusu kadar Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıyor. Misafirperverlik gösteriyor ve onları burada ağırlıyor. En fazla yükü de sağlık kuruluşlarımız çekiyor. 24 saat cefakâr bir şekilde görevlerini en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeler" dedi.
2012 Mart ayından bugüne kadar devlet hastanesinde poliklinikte muayene edilen hasta sayısının 250 bin olduğunu vurgulayan Vali Tapsız, "Ameliyat sayısı 20 bine ulaşmıştır. Doğan Suriyeli bebek sayısı 2 bin 500 civarındadır. Bu rakamlara baktığımız zaman bizim sağlık teşkilatımızın üzerinde ne kadar yük olduğunu görüyoruz. Bugün devlet hastanesinde 115 yataklı ek bina yapılıyor. Bununla beraber devlet hastanesinin yatak kapasitesi 367'ye çıkacak. Ek hastane binasının ihale bedeli 12.5 milyon lira. İhalesi yapıldı. Eylül ayı itibarıyla hizmete girecek. Bunun yanında sadece Suriyelilerin sağlık hizmetinden faydalanacağı prefabrik hastanenin ihalesi 20 Ocak'ta yapıldı. 3 ay içerisinde bitecek. 58 yatak, 6 poliklinik, 1 KBRN ünitesi olan bir hastane olacak. Bunun yanında diyaliz merkezimiz hizmete girdi. İlimizde sağlık alanında çok büyük yatırımlar gerçekleşiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali SüleymanTapsız ve diğer yetkililer, ambulans şoförlerine anahtarlarını teslim etti.