KAYSERİ’de avukatlar, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan sigara içebilmek için Adliye binası içerisine ek alan yapılmasını talep etti. Avukatların bu yöndeki istemi üzerine Kayseri Barosu da Başsavcılığa resmi istemde bulundu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açık havada bazı yerlerde 1 Ekim'den itibaren sigara yasağı uygulanacağını açıklamasının yankıları sürerken, Kayseri Barosu’na üye sigara içen avukatların yoğun ısrarları üzerine Baro Başkanı Fevzi Konaç, Cumhuriyet Başsavcılığı’na Adliye içerisinde sigara içenler için ek yer yapılması için başvurdu. Konaç, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Sigara kullanan meslektaşlarımız, Adliye Sarayı Baro kısmında sigara içmek için yer ayrılmasına yönelik şikayet ve taleplerini uzun zamandır ve sıklıkla Baromuza ilettiğinden dolayı bu konuda açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. İletilen şikayet ve taleplere istinaden sigara içmek için Adliye Sarayı Baro girişi dış kısmına ve kafeterya bölümündeki kapının dış kısmına ek yer yapılması için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan zaman zaman talepte bulunduk. Talebimize olumlu yaklaşıldı ancak Adliye binasının kesin kabulünün henüz yapılmadığı ve kesin kabul yapılmadan söz konusu talebimizin kabul edilemeyeceği bize bildirildi. Netice itibariyle, Adliye binasının kesin kabulü yapıldıktan sonra sigara bölümü için ek yer yapılması konusunda Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin isteyeceğiz ve izin verildiği takdirde de ek yer yapılarak sorunu bu şekilde çözüme kavuşturmayı planlıyoruz."

FOTOĞRAFLI