AKDENİZ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde böbrek hastası 32 yaşındaki Bayram Akar ile 40 yaşındaki Ayşe Uğurlar, kardeşlerinin bağışladığı böbreklerle yaşama tutundu.
Kardeşi 38 yaşındaki Ömer Yılmaz'dan alınan böbreğin nakledildiği Ayşe Uğurlar, ilk nakil ameliyatını, 10 yıl önce babası İsmail Yılmaz'ın bağışladığı böbrekle olduğunu belirtti. Uğurlar, "12 Şubat 2004'teki ameliyattan sonra hayata yeniden gelmiş gibiydim. Fakat 2 ay önce vücudum böbreği reddetti. İkinci naklimi ise kardeşimin bağışladığı böbrekle oldum. İki ay önce ölen babam da bugünleri görseydi çok mutlu olurdum" diye konuştu.
Belediye işçisi Bayram Akar'a ise 2 ay önce şiddetli ağrı nedeniyle gittiği hastanede, böbreğinde protein kaçağı bulunduğu belirtildi. İlaç tedavisi görmeye başlayan Akar'a, 10 gün önce kontrol için gittiğinde ise böbreklerinin işlev görmediği kaydedildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki doktorların 'Diyalize girmeden bir yakınından nakil yapabilirsek çok iyi olur' sözü üzerine ağabeyi 34 yaşındaki Yusuf Akar, böbreğini vermek için gönüllü oldu.
Tetkiklerin ardından nakil için engel bulunmadığı tespit edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Yusuf Akar'dan alınan böbrek, başarıyla kardeşine nakledildi.
Hayatının en mutlu gününü yaşadığını söyleyen Bayram Akar, kardeşliğin böyle zor günlerde ortaya çıktığını belirterek, "Kardeşimden Allah razı olsun. Yeniden dünyaya gelmiş gibiyim" dedi.