ERZURUM'da 3 ay önce karaciğer nakli olan Şeymanur Uğur, katıldığı organ nakli panelinde, babasının ameliyattan bir ay sonra gırtlak kanserinden öldüğünü, bu nedenle kendisinin iyileştiğini görmediğini bildirdi. 
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen 'Organ nakilleriyle değişen hayatlar' paneline Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof.Dr. Bülent Aydınlı, İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ömer Özden, İlahiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Prof.Dr. Ömer Özden, Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu, öğrenciler ve nakil olan hastalar katıldı.
Geçen Şubat ayında karaciğer nakli olan Nafiz Bey Ticaret Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Şeymanur Uğur, kürsüye çıkarak doktorlarına teşekkür etti. Ameliyat olduktan bir ay sonra 56 yaşındaki emekli babası Şükrü Uğur'un hayatını kaybettiğini söyleyen Şeymanur Uğur, "Gırtlak kanseri olan babam Mart ayında hayatını kaybetti. Ben hastaneden çıktıktan sonra steril olduğu için evli olan ablamın evinde kaldım. Babam benim iyileştiğimi göremedi" dedi.
"ARKADAŞLARIM BENDEN UZAK DURUYORDU"
Organ nakli olmadan önce ve olduktan sonra hayatının nasıl değiştiğini anlatan Şeymanur Uğur şöyle konuştu: 
"Organ nakli olmadan önce vücudumda belirli lekeler vardı. Her hafta kanıyordu. Göz altlarımda sarılık, karnımda şişlik ve kaşıntı oluyordu. Nakil olduktan sonra herşey düzeldi. Organ nakli olmadan önce acil servisten çıkamıyordum. Şimdi düzenli spor yapıyorum. Önceden yiyemediklerimi şimdi yiyorum. En azından gözümün altında sarılık vardı diye arkadaşlarım benden uzak duruyordu. Şimdi öyle birşey yok. Organ nakli günah değil. Lütfen sizde bir can kurtarın. Benim gibi olan hastalara organlarınız bağışlayın." 

NK(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)