EDİRNE Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Kapıkule Sınır Kapısı’na poliklinik hizmeti veren Sağlık Ünitesi kuruldu. Doktor ve sağlık memurunun görevlendirildiği poliklinikte ilk muayeneyi de Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın oldu.
Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Bulgaristan’a açılan Kapıkule Gümrük Kapısı’nda giriş-çıkış yapan yolculara ve gümrükte çalışan personele hizmet vermesi için Türkiye’ye giriş peronlarından birine Sağlık Ünitesi kuruldu. Ünitenin açılışı için düzenlenen programa Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, Edirne Devlet Hastanesi yöneticisi Op.Dr. Gürhan Çelik ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ile gümrük çalışanları katıldı.
Edirne Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Gürhan Çelik, Kapıkule Gümrük Kapısı’nın Türkiye’nin en büyük sınır kapısı olduğunu ifade ederek, "Burada hem 500’ü aşan çalışanlar, giriş-çıkış yapan TIR sürücüleri, yerli ve yabancı yolcular hizmet alacaklar. Normal poliklinik olarak dizayn edildi. İçerisine bir pratisyen hekimimiz ve sağlık memurumuz görevlendirildi. Normal ve acil müdahalelerimiz hepsi yapılabiliyor. Şuanda 09.00 – 18.00 arası hizmet verecek. İhtiyaç artarsa 24 saate çevirebileceğiz. Çıkışların ve girişlerin yoğun olduğu zamanlarda 24 saat görev yapılacak" dedi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise geç kalınmış bir hizmet olduğunu belirterek, "Her şeyin başı sağlık biliyorsunuz. Dünyanın en büyük ikinci sınır kapısı diyorduk. Şubat ayında Amerika’da dünyanın en büyük sınır kapısını inceleme fırsatım oldu. Alan olarak buranın yarısı kadar ama işlem hacmi yolcu giriş-çıkışı anlamında hala dünyanın en büyük sınır kapısı Amerika’da. Sağlık ünitesi bizim için önemli bir hizmet olacak. Yıllardır ihmal ettiğimiz bir hizmetti. En çok ben kendi personelimiz için seviniyorum. Zaman zaman personelimizin hastaneye gitmesinde sıkıntılar yaşanıyordu. Burada poliklinik olacak" diye konuştu.
YOĞUNLUĞA GÖRE ECNAZE KURULACAK
Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Erten de polikliniğin yanına eczane kurulmasının da gündemde olduğunu söyledi. Erten, "Burada bir sağlık hizmet verilecek ancak insanların ilaçlarını alması konusunda bir sıkıntı yaşanacak. Buranın potansiyeli ne olacak, ne düzeyde hasta bakılacak, bir eczane buraya temsilcilik açmak ister mi? Bunu görüşeceğiz, potansiyelini göreceğiz ve Eczacılar Odasıyla görüşeceğiz. Doktor günde 50-60 hastaneye kadarsa eczane de açmak isteyen olur diye düşünüyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ünite hizmete alınırken, ilk muayeneyi de Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm yaptırdı. Tansiyonunu ölçtüren Yalçın’ın ardından bazı gümrük personeli de muayene oldu.

EÖ(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)