BURSA Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın, kansere yakalanan eşi 29 yaşındaki Nükhet Özcan, kendisi gibi kanser hastalarına moral vermek için Ben Kanserim Derneği'ni kurdu. Nükhet Özcan, kurucu başkanı olduğu derneğin tanıtımı için yemekli toplantı düzenledi.
Göğüs kanseri olan Nükhet Özcan'ın kurduğu 'Ben Kanserim' Derneği, merkez Osmangazi İlçesi Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen yemekli organizasyon ile tanıtıldı. Tanıtıma, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi hekimleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı. Derneğin kurucusu ve başkanı olan ve 4 yıldır da göğüs kanseri ile mücadele eden Nükhet Özcan, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Derneği Bursa'da 3 hafta önce kurduklarını ve 217 üyelerinin bulunduğunu anlatan Nükhet Özcan, "Dernek kapsamında ilk kez böyle bir etkinlik düzenledik. Kanser, günümüzde tüm dünya ve gelecek nesiller için tehdit haline gelmiş durumda. Derneği kurmamızın asıl amacı, kansere karşı tüm birimlerin dikkatini çekmek, farkındalık oluşturmak" dedi.
Kanser hastalığı ile mücadelenin, hastalığın kabullenmesiyle aşılabileceğini belirten Nükhet Özcan, "Derneğimizin adı da buradan geliyor. Kanserle mücadele edebilmenin ilk adımı 'Ben kanserim' diyebilmektir. Bundan sonraki etkinliklerimiz, farkındalık organizasyonları yapmak. Şu an Bursa iş dünyasından da aldığımız destek ile yeni bir platform çalışmamız var. Ocak ayında farkındalık konserleri düzenleyeceğiz. Sanat camiasından destek aldığımız büyük bir organizasyon yapacağız. Her ay yeni bir gündemimiz olacak" diye konuştu. Gece, müzik dinletileri ile sona erdi.
Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, Kocaeli Vali Yardımcısı olarak görev yaparken, ilk eşinden ayrılıp, o dönem Nüfus Müdürlüğü'nde sözleşmeli personel olan Nükhet Özcan'la evlenmişti.