İSTANBUL,() Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor ve kanser hastalarını bir araya getiren “HASTA KONGRESİ” Antalya’da düzenlenecek.. 28-29 Haziran tarihlerinde iki gün sürecek olan kongrede, kanserde gelinen son nokta hastaların deneyimleri ile masaya yatırılıyor.
26 – 29 Haziran 2014 tarihlerinde Pamukkale’de gerçekleşecek “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu”nda kanser söze dökülüyor.  Her yıl aynı başlık altında gerçekleştirilmesi planlanan “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu”nda bu yıl “Meme Kanserli Hastalarda Onkolojik Rehabilitasyon ve Lenfödem Kursu” da gerçekleşecek. Meme kanserinin tanı ve tedavi süreci hakkında ayrıntılı bilginin verileceği kurs 27 Haziran’da düzenlenecek.
HASTA KONGRESİ TÜRKİYE'DE İLK KEZ
Antalya Meme Hastalıkları Derneği, Uludağ Üniversitesi ve Pittsburg Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu” kapsamında ise Türkiye’de ilk kez 28-29 Haziran tarihleri arasında “Meme Kanserli Hasta Kongresi” gerçekleşecek.
Antalya Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Uludağ Üniversitesi Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tükkan Evrensel, Meme Hastalıkları Federasyonu Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Vahit Özmen ile Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi’nden Prof. Dr. Atilla Soran başta olmak üzere ulusal ve uluslararası arenadan çok sayıda uzman katılımcının olduğu sempozyumda, meme kanserli hastalar, yaşam kalitesini etkileyen sorunları, yaşadıklarını ve deneyimlerini bilim adamları ile paylaşacak.
Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanserlerin başında “meme kanseri” geliyor. “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu”nda da her 4 kadın kanserinden biri olmaya devam eden meme kanseri, değişik boyutları ile ayrıntılı olarak ele alınacak; meme kanserinin Türkiye’de ve Amerika’da çizdiği tablo tartışılacak, meme kanseri tedavisindeki güncel durum da masaya yatırılacak.
28 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan’ın açılış konuşmaları ile başlayacak olan “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu”na, Şarkıcı Kıraç da bir konserle destek verecek. Hastalar ve doktorları bir kez daha buluşturacak olan Kıraç konseri 28 Haziran akşamı Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.