TÜRK Kızılayı Muratpaşa Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Kıldıran, kan veren gençlerin oranının geçen yıla göre yüzde 23 arttığını belirterek, "Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının yüzde 70'i de Akdeniz Bölgesi'nden karşılanıyor" dedi.
29 Ekim- 4 Kasım tarihlerinde kutlanan Türk Kızılayı Haftası, Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle sürüyor. Antalya'da ise kentin 8 farklı noktasına kurulan kan alma araçları ile bağışlar kabul ediliyor. Kan bağışının önemini belirten kitapçık ve broşürlerin de dağıtıldığı araçlarda, kan alma ya da bağış işlemi yapılabiliyor. Kan bağışına dikkati çekmek için asker kıyafetli 'cansız mankenler' de etkinlikte yer aldı.
Türk Kızılayı'nın markalaşma yolunda büyük adımlar attığını belirten Türk Kızılayı Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Kıldıran, “İnsanların akıllarında şöyle bir soru işareti var; Kızılay kanı satıyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Bizler kanı satmıyoruz. İnsanlara bunu fatura etmiyoruz. Hastanelere faturalandırıyoruz. Hastaneler ise sosyal güvenlik kurumlarına fatura ediyor" dedi.
Gençlerin geçen yıllara göre kan bağışına daha fazla ilgi gösterdiğini belirten Kıldıran, "Genç bağışçılarda geçen yıla oranla yüzde 23'lük artış olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının yüzde 70'i de Akdeniz Bölgesi'nden karşılanıyor. Bunlar çok büyük rakamlar. Ayrıca 95 okula dağıttığımız 30 zarfla da bağışlarımızı toplanıyor" diye konuştu.
Otobüse gelerek kan vermek isteyen Leyla Han, "Kan vermenin gurur verici bir davranış olduğunu düşünüyorum. Hem başkalarının canı, hem de kendi canımız için yapılması gereken bir şey. Ama bazıları başına gelmedikçe önemini anlayamıyor" dedi.