ADANA, () - ADANA'da, kronik karaciğer yetmezliği olan 62 yaşındaki Mehmet Barut'a, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın gözetiminde kadavradan alınan karaciğer nakledildi.
Adana'da yaşayan şoför Mehmet Barut, 14 yıl önce Hepatit C'ye bağlı olarak karaciğer yetmezliğine yakalandı. Organ nakli için bugüne kadar kendine sıra gelmesini bekleyen Barut'a müjdeli haber, Başkent Üniversitesi Adana Başkent ve Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden geldi. 12 gün önce bağışçısı açıklanmayan karaciğer, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın gözetiminde Mehmet Barut'a nakledildi. Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde ilk kez karaciğer nakli yapıldığını belirten Doç. Dr. Alper Parlakgümüş, hastanın 1 hafta sonra taburcu edilebileceğini söyledi. Hastanın tüm fonksiyonlarının düzeldiğini de kaydeden Parlakgümüş, "Hastamız 14 yıl süren Hepatit C'ye bağlı kronik karaciğer yetmezliği vardı. Hocamız Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın önderliğinde Başkent Üniversitesi ekibinden de büyük destek aldık. Böylesine başarılı bir operasyonu gerçekleştirmekten ve merkezimizde bir ilki başarmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.
'UMUDUMU KAYBETMEDİM'
Kadavradan alınan karaciğerle yeniden hayata döndürülen Mehmet Barut ise hayata yeniden döndüğünü anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Barut, yıllardır nakil olması için müjdeli bir haberin gelmesini beklediğini belirterek, "Hiç bir zaman umudumu kaybetmedim. Şuanda dünyam değişti. Yeniden doğdum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI