SİVAS'ta iki gün önce babasına ait tabancayla intihar eden ve hastanede yaşamını yitiren 14 yaşındaki Buğra Tanrıverdi'nin bağışlanan organları, 4 ilde nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu.
Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 1'inci öğrencisi Buğra Tanrıverdi, 2 gün önce akşam saatlerinde okuldan geldikten sonra İl Emniyet Müdürlüğünde teknisyen olarak çalışan babası Hüsnü Tanrıverdi'nin tabancası ile birlikte banyoya girerek kendisini başından vurdu. Olay sonrası kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde ameliyata alınan Tanrıverdi, kurtarılamadı.
Dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Buğra Tanrıverdi'nin organlarının bağışlanması için Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli birimi aileyle görüştü. Baba Hüsnü Tanrıverdi, oğlunun organlarının bağışlanmasına onay verdi. Bunun üzerine Ankara, İstanbul, Erzurum ve Samsun'dan Sivas'a gelen sağlık ekipleri sabaha karşı gerçekleştirdikleri operasyonla Buğra Tanrıverdi'nin kalbini, akciğerini, karaciğerini ve böbreklerini aldı. Organlardan akciğerin İstanbul'a, kalbin Ankara'ya, karaciğerin ve bir böbreğin Erzurum'a, diğer böbreğin ise Samsun'da organ bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Numune Hastanesi Anestezi Uzmanı Doktor Hüseyin Gökgöz, "Hastamızın beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailenin organ naklini kabul etmesi üzerine bağlı bulunduğumuz Erzurum Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Sonrasında Erzurum'dan alınan bilgiler doğrultusunda, İstanbul, Ankara, Erzurum ve Samsun'dan organ nakli ekipleri yola çıktı. Biz, ailenin isteği doğrultusunda hastamızın vücut bütünlüğünü bozmadan gerekli organları aldık. Bu alınan organlar, organ nakli için sıra bekleyen hastalarımıza gerekli şekilde nakledilecek. Ben bu genç yaşta hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet dilerken, acıların en büyüğüne yaşayan aileye de sabırlar diliyorum. Ayrıca organ bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla da hem hastanemiz hemde bu organlarla hayat bulacak olan hastalar adına ailemize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Aile her hangi bir açıklama yapmadı.