DİYETİSYEN Duygu Deniz, iftar açar açmaz çok miktarda su içmenin kilo alımına neden olabileceğini söyledi.
Kayseri Özel Tekden Hastanesi bu Ramazan’da yılın en uzun günlerinde oruç tutulacağı için beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, uzun saatler aç kaldıktan sonra suya yüklenmenin kilo alımına yardımcı olacağını söyledi. Diyetisyen Duygu Deniz, "Çok su içildiğinde karında şişkinlik yaratır. Bu o anda tokluk hissi oluştursa da, sonraki zaman dilimlerinde erken acıkma ve dolayısıyla geç saatlerde yemek yemeye neden olur. Böyle olması, yemek ile uyuma saati arasındaki zamanı kısaltacağı için kilo alımına neden olabilir" diye konuştu. Diyetisyen Duygu Deniz, kişinin bir günde alması gereken ortalama 2.5 litre suyun, iftar ve sahur arasında dengeli tüketilmesi önerisinde bulundu.
İFTARI HURMA İLE AÇMAK EN SAĞLIKLISI
Oruç açmak için tüketilen yiyeceklerin diyet türü beslenmeye yakın olması gerektiğini belirten Diyetisyen Duygu Deniz, saatlerce aç kaldıktan sonra kan şekerini dengeleyecek hafif yiyeceklerle iftar açılması önerisinde bulundu. Hurma ve zeytinin kan şekerini dengelemek için ideal besinler olduğunu kaydeden Diyetisyen Duygu Deniz, şöyle dedi:
"Bu uzun saatlerden sonra sağlıklı yiyecekler tüketmeliyiz. Açılışı ilk önce bir hurma ve zeytinle yapabiliriz. Çünkü kan şekerimiz iftara yakın saatlerde çok düştüğü için tatlı yiyeceklerle bunu dengelemek gerekir. 3 hurma bir birey için yeterlidir. Daha sonra çorba salata gibi hafif yiyecekler tüketilmelidir. Protein ihtiyacımızı balık, tavuk köfte gibi az yağlı ve özellikle fırın ya da ızgarada pişmiş olanları ile karşılayabiliriz. Pilav, mantı ve börek gibi hamurlu yiyeceklerden de birini tercih etmeliyiz."

FOTOĞRAFLI