Boğaz enfeksiyonundan sonra ailesine şiddet uygulayan ve eline bıçak alıp öldürmekle tehdit eden 11 yaşındaki çocuğun şeytan tarafından ele geçirildiğine inanılıyor.

Şeytanın Ele Geçirdiği Düşünülen Çocuğa Pandas Teşhisi Konuldu
Daily Mail'de yayınlanan habere göre, boğaz enfeksiyonu nadir görülen bir nörolojik rahatsızlığı tetikledikten sonra sinir krizleri geçiren Cameron Lindsay isimli çocuğun ailesi oğullarının şeytan tarafından ele geçirildiğini düşünüyor.
AİLESİNİN ÖLMESİNİ İSTİYOR
14 yaşındaki çocuk bir zamanlar normal ve sağlıklı bir çocukken şimdi ailesinin ölmesini istiyor, kendisini ve ailesini bıçaklamakla tehdit ediyor. Ailesinin iddiasına göre Cameron bazen pencerede Adolf Hitler'i görüyor.
Oğlu tarafından gözü morartılan, kaburgaları hasar gören ve parmakları kırılan 40 yaşındaki anne oğlunun davranışlarını şu sözlerle anlattı: "Bir ruh hastalığı gibi görünebilir ancak sebebi vücudun bakteriye karşı direnmesi. Normal ve sakin davranan 11 yaşındaki bir çocuğun bir anda bu şekilde değişmesi şoke edici. Çok korkuyorum çünkü çocuğum şeytan tarafından ele geçirilmiş gibi. Kendini merdivenden atmak, ellerini ızgaraya koymak gibi çılgınca şeyler yapıyor ve onu durdurmak istediğimde ölmemi diliyor."

AİLESİ HASTANEYE GÖTÜRDÜ
İlk defa 2013 yılında endişeli gözüken Cameron'ın ailesi, okulla ilgili problemleri olduğunu düşündü. Ancak sömestr tatilinden sonra vücudunda eğilme, şiddetli tikler ve ciddi endişe problemi baş gösterince ailesi acilen hastaneye götürdü.
Cameron'ın kanındaki streptokoksik seviyesinde artış gören doktorlar PANDAS teşhisi koydu. Bir bakterinin sebep olduğu kızıl hastalığının PANDAS adı verilen hastalığa sebep olduğu düşünülüyor. Vücut enfeksiyonla savaşmaya çalışırken beyindeki hücreler zarar görüyor.
SEMPTOMLAR DEVAM EDİYOR
Son üç yıldır hastane ve ev arasında mekik dokuyan Cameron'ın bakteriyle dolu olan bademcikleri alındı. Düzenli olarak ilaçlar almasına rağmen semptomlar hala devam ediyor. Herhangi bir mikrop aldığında şiddetli öfke nöbetleri tekrar başlıyor.
Ailesi sürekli tetikte olmak zorunda çünkü ilk fırsatta mutfaktan bir bıçak alıp ailesini tehdit ediyor. Hatta 12 yaşındaki kız kardeşi ona zarar vermesinden korktuğu için çoğu zaman akrabalarında ve arkadaşlarında kalıyor.
BELİRTİLERİ NELER?
Yeni tanımlanan nöropsikiyatrik bir hastalık olan PANDAS, şeytan tarafından ele geçirilmeye benzetiliyor. Bir çocukta şu durumlar gerçekleştiğinde PANDAS teşhisi konuluyor:
-Boğaz ağrısı ve kızıl hastalığı gibi streptokok enfeksiyonlardan sonra aniden obsesif kompulsif bozukluk ve/veya tik bozuklukları ortaya çıkıyorsa

-Veya obsesif kompulsif bozukluk ya da tik semptomları streptokok enfeksiyondan sonra kötüye gidiyorsa.